StoryEditorOCM

Ubojica Ivane Hodak preminuo u zatvoru: bio je osuđen na 30 godina; Poznat je i uzrok smrti

Piše vijesti sd
21. srpnja 2023. - 10:10

Oko 6 sati u petak, umro je Mladen Šlogar (75), ubojica Ivane Hodak, kćeri jedinice bivše ministrice Ljerke Mintas Hodak i odvjetnika Zvonimira Hodaka, piše RTL.

Šlogar je umro prirodnom smrću u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Podsjetimo, Šlogar je Ivanu Hodak ubio 2008. godine u listopadu, u haustoru u Hatzovoj ulici u Zagrebu i to hicima iz berete 7,65. Osuđen je na 30 godina zatvora.

image

Policajci ispred stana u Hatzovoj

Davor Pongračić/Cropix
image

Očevid u Hatzovoj

Marko Miščević/Cropix

Šlogar je tada 26-godišnju djevojku upucao i pobjegao, a policija ga je pronašla slučajno kada su ga mjesec dana kasnije uhitili radi skitnje i kod njega našli oružje. Vještačenjem je utvrđeno da je upravo njime ubijena Ivana.

Ivana Hodak kobnoga dana oko 11 sati ušla je u zgradu u Hatzovoj 2, a odmag iza nje ušuljao se i Šlogar i sustigao je na podestu prvog kata.Ispalio je dva hitca i oba su pogodila Ivanu Hodak i nanijeli joj smrtonosne ozljede, a neposrednih očevidaca ubojstva nije bilo.

U spremniku “Berette”, koja je kupljena legalno i uvezena 1973. u Hrvatsku, a koja je nađena kod Šlogara 4. prosinca prošle godine, nađeno je pet metaka.

image

Mladen Šlogar nakon uhićenja

Damir Krajač/ Cropix

Šlogar je, pisao je tada Jutarnji list, rekao policiji kako je 1995. kupio pištolj, namjeravajući ubiti Zvimira Hodaka koji mu je, kako je tada govorio, obećao pronaći posao nakon što je dobio otkaz na Športsko-rekreacijskom centru Mladost u Zagrebu. Naime, upravo na tim terena redovito su tenis igrali i Zvonko Hodak, i njegova supruga Ljerka Mintas-Hodak.

Međutim, Šlogar je u međuvremenu postao beksućnik, živo je u kućama Crvenog križa i hranio se u javnim kuhinjama. Nepravdu koju je doživio fiksirao je na obitelj Hodak. U iskazu policiji spomenuo je Ivanu Hodak, kao pripadnicu bogate zlatne mladeži, dok je on morao spavati po parkovima, i to zato što mu Ivanin otac nije pronašao novi posao.

image

Ljubo Pavasović Visković

Damjan Tadić/Cropix

Da bi se osvetio, odlučio je ubiti. Pištoljem, što ga je kupio četrnaest godina ranije kako bi likvidirao Zvonimira Hodaka.

Šlogar je osuđen na 30 godina zatvora, a Jutarnji list je 2011. godine pisao da je ubojica kao polog u remetinečkom zatvoru ostavio točno - 35 lipa. Nitko ga nije posjećivao osim odvjetnika...

image

Zvonimir Hodak

Damjan Tadić/Cropix
image

Majka Ljerka Mintas Hodak

Milivoj Keber/Cropix
01. lipanj 2024 15:51