StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMA, NIJE PUTIN...

U ovog bi čovjeka Kremlj mogao uprijeti prstom, on je navodno mogao postaviti bombu u Prigožinov avion - ispituju ga

Piše dv
27. kolovoza 2023. - 23:56

Inženjer koji je u zadnji tren izvršio popravke na uništenom avionu Jevgenija Prigožina trenutačno je na ispitivanju.

Prigožin, koji je pokrenuo pobunu protiv Putina u lipnju, ovaj je tjedan naveden kao jedan od desetoro putnika u zrakoplovu koji je eksplodirao. Njegova smrt potaknula je sumnje Zapada da je Vladimir Putin naredio njegovo ubojstvo, a Kremlj je ovo žestoko negirao te nazvao "apsolutnom laži".

Inženjer Sergej Kitriš bio je na ispitivanju nekoliko dana nakon nesreće, izvijestio je kanal VChK-OGPU koji ima veze s ruskim sigurnosnim službama, prenosi Daily Mail.

- Stalno je radio na Prigožinovom zrakoplovu i on je bio taj koji je izvršio posljednje popravke, odnosno, za zamjenio kočnicu stajnog trapa i turbo hladnjaka - izvijestili su.

Istražitelji vjeruju da je tijekom ovih popravaka u zadnji čas mogla biti postavljena bomba.

Ubrzo nakon eksplozije, Kitriša su privele ruske specijalne službe i odvezle ga na mjesto nesreće. Zatim ga je ispitivao vodeći istražitelj nesreća, pukovnik Ivan Šibul. Ispitivan je i sada se odlučuje o sudbini Kitrasha. Još ga nisu pustili kući. Nije poznata sudbina još dvojice inženjera koji su sudjelovali u postavljanju opreme, stoji u izvješćima.

Također je objavljeno da je poslovna direktorica i šefica zrakoplovne kompanije Rusjet, Aleksandra Julina, bila u parkiranom mlažnjaku u moskovskoj zračnoj luci Sheremetjevo nekoliko sati prije posljednjeg tragičnog leta.

image

Pad Prigožinova aviona

Handout/Afp
image

Mjesto gdje se srušio Prigožinov avion

Handout/Afp

Navodno je pregledala zrakoplov tipa "Embraer Legacy 600" jer je htjela kupiti avion. Bila je lažno registrirana kao putnica, a osiguranje ju je pustilo u avion samo nekoliko sati prije nego što je poletio i srušio se, objavljeno je.

Snimka je snimljena tijekom njezine inspekcije letjelice, nekih osam sati prije nego što se srušila. Crne kutije aviona pronađene su na mjestu pada u Tverskoj oblasti i preslušavaju se trenutačno. Isto tako, u tijeku su i DNK testovi pougljenjenih ostataka desetero mrtvih.

02. svibanj 2024 14:18