StoryEditor
Hrvatska i svijetNISU PLANIRALI ALI:

Trojke začete u Dubrovniku, rodile se na Novu godinu u Dublinu

Piše JL
2. siječnja 2020. - 18:47
Teško je vjerovati da bi moglo ponoviti ono što se dogodilo bračnom paru iz Dublina. Prvoga dana Nove godine postali su roditelji. Annmarie Byrne-Ryan rodila je identične trojke koje je začela prirodnim putem za što je vjerojatnost jedan prema milijun, donosi Jutarnji list.

Trojica dječaka koji još nemaju ime, rođena su nešto prije podneva u bolnici Rotunda u Dublinu. Presretni roditelji Annmarie Byrne-Ryan i David Ryan ističu da je trudnoća bila posve neočekivana. - Bebe su odlično, još uvijek ih nisam vidjela svu trojicu istodobno. David je odlazio do njih, slikao ih i vraćao se u moju sobu kako bih pratila njihov napredak. Jako sam uzbuđena i jedva čekam da ih vidim svu trojicu u isto vrijeme, rekla je ponosna majka Annmarie.

Annmarie i David već u obitelji imaju tete čuvalice. Stariju djecu iz prethodnih brakova, David ima sina Jordana, a Annmarie Shaunu, oboje su 18 godina. Zajedno imaju Masona, koji je napunio dvije godine.
Annmarie je imala termin 8. siječnja, ali su došli u bolnicu nakon što je njezin vodenjak pukao u ranim jutarnjim satima Nove godine. Priznaje da je bila šokirana kada je čula da je trudna s trojkama.

- Nismo uopće planirali trudnoću. Vjenčali smo se krajem travnja i u svibnju otišli na medeni mjesec u Dubrovnik. Većina ljudi se vrati s magnetima za frižider, a David i ja smo se vratili s trojkama, ispričala je Annmarie za irske medije.
- Ja imam samo jedan jajnik jer su mi drugi odstranili na operaciji kada sam imala 18 godina. Tako da su i liječnici bili začuđeni, izjavila je majka trojki.

- Doista smo sretni, bit će teško, ali imamo ogromu podršku u obitelji, dodala je.
Ravnatelj dublinske bolnice Fergal Malone ističe da se samo 10 posto trudnoća s trojkama dogodi spontanim začećem.

Izdvojeno

24. siječanj 2021 00:15