StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBritanski mediji pišu

Stravični detalji napada morskog psa, dvije su žene smrtno stradale, a jeziva snimka okružila svijet: spasioci dobili dojavu pa se počeli - smijati?!

Piše dv
4. srpnja 2022. - 19:43

Dvije žene ubijene su u napadima morskih pasa u egipatskom Crvenom moru, prenijelo je u nedjelju egipatsko Ministarstvo okoliša, donosi Slobodna Dalmacija.

Turisti koji su svjedočili napadu na jednu od tih žena rekli su kako su spasioci 15 minuta prije toga dobili dojavu da su morski psi u blizini, ali umjesto da upozore kupače - oni su se smijali. Tako prenosi britanski Daily mail.

Dva izvora za Reuters su izjavila da je tijelo turistkinje iz Rumunjske, koja je bila u kasnim četrdesetim godinama, pronađeno nekoliko sati nakon napada u kojem je ubijena 68-godišnja Austrijanka. Ova dva napada dogodila su se 600 metara jedan od drugog, malo dalje od obale Sahl Hasheesha, prenose izvori.

Strašan napad morskog psa na ženu u poznatom ljetovalištu, ugriz je bio toliko snažan da jadnoj plivačici nije bilo spasa

Ministarstvo je u svom priopćenju navelo da je formirano povjerenstvo koje će ispitati okolnosti napada i moguće znanstvene razloge za njih.

Također je spomenuto da je guverner Guvernorata Crvenog mora, general bojnik Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u području na kojem su se zbili napadi.

Prva žrtva prebačena je u privatnu lokalnu bolnicu, kazao je za Reuters izvor iz crvenomorske Uprave za zdravstvena pitanja. Dodaje i da je bilo pokušaja reanimacije žrtve, ali je ona ipak od posljedica ozljeda umrla.

Sigurnosni izvor također je dodao da je Austrijanka posljednjih pet godina živjela u Egiptu sa svojim suprugom Egipćaninom.

Snimka koja se pojavila na društvenim mrežama pokazuje kako se nesretna žena očajnički pokušavala domoći obale nakon napada, a more oko nje postalo je potpuno crveno. Na snimci se čuje i vikanje svjedoka.

"Gdje su spasioci? Sva je u krvi, umrijet će", čuje se na ruskom.

16. travanj 2024 17:14