StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNASTAVAK SUKOBA|

Severina progovorila o Porfiriju: ‘Dopustio je da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez suglasnosti majke‘

Piše DV/SD
16. rujna 2021. - 10:49

Nakon što se u medijima već nekoliko dana priča o sukobu novoizabranog poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija i pjevačice Severine Vučković, ona se u velikom intervjuu s Jelenom Jindrom za H-Alter.org referirala i na njegovu ulogu u višegodišnjoj bitci za skrbništvo nad sinom Aleksandrom.

U intervjuu je optužila bivšeg partnera i oca svoga djeteta da ju je godinama psihički zlostavljao i nabrojala suce, liječnike, djelatnike CZSS-a i moćnike koji su s Milanom Popovićem u Zagrebu sustavno radili na tome da joj se trajno oduzme dijete, a jedan od njih je i Porfirije.

"Tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebat će mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez suglasnosti majke. Toga nema nigdje", rekla je Severina.

Srpski tabloidi skloni vlasti i neskloni istini pisali su zadnjih dana da je Severina Porfiriju slala različite, pa i prijeteće poruke što je on navodno prijavio DORH-u. Međutim, kada su mediji u Hrvatskoj pokušali provjeriti postoji li takva ili neke slična prijava, javljeno ima je kako to nije slučaj. 

Čini se kako je upravo Aleksandrovo krštenje uzrok razilaska između Porfirija i Severine.

24. travanj 2024 11:36