StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNakon dramatične noći

Severina ispitana, policija je odvela i na pregled, odvjetnica: ‘Protiv sestre ćemo podnijeti prijavu, Marijana je nju napala! Sve je počelo u zračnoj luci...‘

Piše Dušan Miljuš/JL
30. kolovoza 2022. - 20:56

Nakon dramatične noći, burno popodne i večer za Severinu okončano je večeras oko 20 sati kad je ona u dogovoru s policijom izašla iz sjedišta krim policije, a usput je izbjegla novinare i snimatelje koji su čekali ispred ulaza u Heinzelovoj, piše Jutarnji.

Što se danas popodne i navečer događalo u policiji opisala nam je odvjetnica Jasminka Biloš, koja je svo vrijeme provela sa Severinom. Popularna pjevačica je na neko vrijeme bila odvezena u Kliniku za traumatologiju radi pregleda ozljeda koje je, kako je tvrdila, njoj nanijela sestra Marijana.

- Sve je počelo kad su je u zračnoj luci sačekali policajci i priopćili joj da s njom trebaju obaviti obavijesni razgovor na okolnosti prijave njezine sestre da joj je Severina nanijela ozljede. Kad su joj policajci to priopćili, ona me je nazvala i ja sam došla u policiju u Heinzelovu. Čekali smo neko vrijeme da se s njom obavi razgovor, dobila je pouku o pravima - vezano za prijavu njezine sestre da ju je fizički napala, da ju je Severina gurnula niz stepenice i da joj je nanijela ozljede. Severina je policajcima ispričala da je ona došla u stan svoje majke Ane, nakon što ju je nazvala strina i rekla da je Marijana došla nepozvana u stan, da se svađala s majkom i da ne želi otići. Kad je Severina došla, Marijana je nju napala, strgnula joj je ogrlicu i snažno povukla za vrat. Nakon toga policajci su odlučili odvesti Severinu na liječnički pregled i otišli smo u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevu. Sve to trajalo je neko vrijeme i Severina je dala izjavu policiji nakon čega je napustila sjedište krim policije. Mi ćemo protiv njezine sestre podnijeti prijavu - rekla je Jutarnjem večeras Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

Kakav će biti epilog cijelog slučaja procijenit će splitska policija jer je PU Zagrebačka samo postupala po zamolbi svojih kolega koji su i bili raspisali potragu za Severinom nakon što su zaprimili prijavu njezine sestre i nju su na zahtjev splitske policije sačekali policajci u zagrebačkoj zračnoj luci i odvezli je na ispitivanje.

image

Severina Vučković

/Slobodna Dalmacija
image

Severina je pretprjela ozljede na ruci

/Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, djelatnici PU zagrebačke uhitili su Vučković u utorak oko podne u Zagrebu. Uhićenje je uslijedilo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njezinim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Povod raspisivanju potrage je prijava nasilja do kojeg je navodno došlo u utorak u splitskom domu majke poznate pjevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko hrvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Pjevačica je na kraju otišla na svoju stranu, a njezina sestra u bolnicu odakle se, nakon ukazane liječničke pomoći zbog lakših ozljeda, obratila za pomoć policiji.

image

Na fotografiji: novinari i snimatelji ispred zgrade MUP-a

Goran Mehkek/Cropix

Izvor blizak pjevačici, pak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih ozljeda. U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj ozljede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se samoozlijedila.

Upućeni u problematiku kažu i da je Severinina sestra Marijana za koju nitko ne zna gdje je provela proteklih 7 godina, prijavila Severinu Centru za socijalnu skrb (CZSS) prije otprilike pola godine da zlostavlja mamu i onemogućava joj kontakte s njom. Istovremeno, prijavila je i svoju kći, Severininu nećakinju Miu, da ju zlostavlja telefonom.

CZSS je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila CZSS-u svoju kći i sestru. Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića dane u CZSS-u.

19. travanj 2024 10:44