StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDrama u beogradu

Prosvjednici provaljuju u zgradu Skupštine, razbili ulaz, bačen suzavac. Vučić se obratio javnosti

Piše dv
24. prosinca 2023. - 20:21

Tisuće ljudi okupile su se u nedjelju navečer na sedmom prosvjedu poslije izbora održanih 17. prosinca za koje oporba tvrdi da su pokradeni i traži poništavanje, a u pokušaju mase da uđe u zgradu skupštine grada razbijeno je staklo na ulaznim vratima i okna na bočnim prozorima, javlja N1

Vučić je ranije danas odbacio prigovore i optužbe da su izbori 17. prosinca bili neregularni i pokradeni, nazivajući oporbu "lažljivcima" i najavio konstituiranje parlamenta do kraja siječnja, a nove vlade u veljači, ali nije isključio mogućnost ponavljanja izbora u Beogradu.

Večerašnji prosvjed počeo je ispred sjedišta državnog izbornog povjerenstva, a potom se mnoštvo preselilo ispred skupštine Beograda.

Pri pokušaju ulaska u zgradu razbijeno je staklo na ulaznim vratima te dva bočna prozora.

S unutarnje strane vrata su policijske snage s opremom za razbijanje demonstracija, štitovima i kacigama koje sprečavaju masu da uđe.

Jedan od zaštitara prethodno je od prosvjednika zatražio da se sklone i upozorio ih da čine "kazneno djelo".

Uz skandiranje "ulazi, ulazi" i "izlazite napolje" iz mase se čuju psovke upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Čelnici oporbene koalicije pozvali su građane da im se pridruže.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon što su se građani i opozicija okupili ispred Skupštine u Beogradu. Komentirajući scene ispred gradskog parlamenta, rekao je da "nikakva revolucija nije u tijeku" te da se na skupu okupilo "2490 ljudi".

"U ovom trenutku ih je oko 1195. Istovremeno vam želim reći da su neki pokazali svoje lice. Danima smo na to ukazivali i danima smo govorili da se za to spremaju. Danima smo upozoravali inozemni faktor što je to što se događa i mnogi su se pravili naivni i nisu htjeli čuti što je to što se događa. Hvala onim stranim službama koje su nam davale te podatke", rekao je Vučić, a prenosi Nova.rs.

07. srpanj 2024 22:55