StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTRAŽI ODGODU ZATVORA

Pravomoćno osuđeni Horvatinčić žali se na ‘medijsku hajku‘: ‘Morate mi prvo dokazati krivnju!‘

Piše jutarnji list
29. lipnja 2021. - 20:41

Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu zatvorske kazne, ovaj put do kraja godine, a razlozi koje navodi su ponovno medicinske prirode. Njegov odvjetnik priložio je sudu dokumentaciju, a Horvatinčić je, kaže, trenutno u poliklinici na terapijama nakon operacije, donosi Jutarnji.

Ipak, sam Horvatinčić se u utorak oglasio u Dnevniku Nove TV čijoj je novinarki Sabini Tandari Knezović rekao da hoda s protezom na desnoj nozi uz pomoć štaka.

- Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži, možda čak i karcinom, ne daj Bože, rekao je.

Od nesreće u kojoj je usmrćen talijanski bračni par Salpietro i za koju je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora prošlo je 10 godina. A propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku - naziva hajkom.

- Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju, rekao je Horvatinčić.

Više od godinu i pol Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor, a prošle godine u ovo doba kamere Nove TV snimile su ga na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Tada je rekao da je dobro i da nije u zatvoru jer je bolestan. Ovakvo odugovlačenje odlaska u zatvor za oporbu je nedopustivo.

- Ne želim ulaziti u zdravstveno stanje Tomislava Horvatinčića, ali moram reći da postoji zdravstveni bolnički sustav i u sustavu zatvora koji koriste već oni koji jesu u zatvorima. Postavlja se pitanje zašto on to ne može, komentirao je Mišel Jakšić, predsjednik saborskog odbora za pravosuđe (SDP).

Predsjednik antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja smatra da je sramotno koliko traju procesi u Hrvatskoj. - I što sve koriste i na koji se način pokušavaju izvući i otezati procese oni koji su na udaru hrvatskog pravosuđa, dodao je.

O svemu će se očitovati i zatvorska bolnica, a sud će, kako doznaje Dnevnik Nove TV, tražiti i vještačenje Horvatinčićeva zdravstvenog stanja. Konačnu odluku, kažu i njegov odvjetnik i sud, Horvatinčić čeka na slobodi, donosi Jutarnji.

17. lipanj 2024 03:38