StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetšokirani učenici

Ovo je učenik iz Beograda koji je pucao na kolege: ‘Dobio je jedinicu iz povijesti i poludio! Ima sve petice, zovu ga Štreber... Ciljao je i u nas!‘

Piše DV/Vijesti SD
3. svibnja 2023. - 10:48

"Dobio je jedinicu iz povijesti i tada je poludio! Upucao je nastavnicu povijesti u kabinetu, a onda i kolege. On ima sve petice, a svi ga zovemo Štreber", pričaju za kuris.rs učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" gdje je učenik sedmog razreda pucnjem iz očevog pištolja ubio školskog zaštitara, a potom i teško ranio više osoba.

Kako tvrde djeca, oni su nakon prvog pucnja pobjegli u kabinet gdje su se skrivali.

- Uplašili smo se, bio je kaos, panika. Skrivali smo se. Čuvaru je pucao u glavu! - pričaju šokirana deca.

- Čuo sam pucnjavu, neki učenici su odmah izišli u hodnik da vide što se događa. Ja sam prvo mislio da se nešto čulo izvana. Svi su počeli vrištati, nastala je opća panika, svi su krenuli trčati, kad sam izišao, vidio sam ga, on je došao i uperio pištolj u sve nas! - kroz plač priča jedan od šokiranih učenika.

Objavljeno je da je se radi o sedmašu Kosti K. koji je sudjelovao u brojnim školskim natjecanjima. 

Kako se može vidjeti u evidenciji škole, više puta sudjelovao je na natjecanjima iz povijesti matematike i dobivao pohvale.

Kecmanović je prošle godine osvojio i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti, a današnji napad i pucnjava na školske kolege i zaposlenike škole počeo je zbog njegovog bijesa prema profesorici povijesti na čiji je sat upao, piše Nova.rs.

Pucnjava se dogodila oko osam sati, kada je Kosta K. upao u školu i krenuo nasumično pucati. Navodno je najviše mrtvih baš u učionici gdje se održavao sat povijesti.

Sumnja se da je rano jutros uzeo očev pištolj s pet šaržera i krenuo u školu. Na ulazu je bio čuvar s kojim se posvađao i počeo šutirati smeće. Zatim ga je hladnokrvno upucao.

Prema informacijama Nove.rs, nakon pucnjave je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija ubrzo uhitila.

image
Cropix
image
Cropix

 

30. lipanj 2024 14:26