StoryEditorOCM

Nenad Bakić: Nisam protiv cijepljenja, demantiram tvrdnje Faktografa

Piše DV
25. prosinca 2021. - 13:45

Na tvrdnje portala Faktograf koje smo prenijeli uz naznačeno autorstvo, reagirao je prozvani hrvatski poduzetnik Nenad Bakić. Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

- Žao mi je što vas gnjavim na Božić, ali nažalost moram demantirati članak koji ste upravo objavili, te objedama narušava Božić mene i moje obitelji. Vjurujem da nije namjerno, te ste samo bez provjere preuzeli tvrdnje koje nisu istinite.

U vašem online izdanju je objavljen članak koji  https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/danski-znanstvenik-demantirao-gordana-lauca-i-nenada-bakica-nije-tocno-da-omikron-vise-napada-cijepljene-od-necijepljenih-1154203sadrži niz netočnih tvrdnji te Vas molim da ih u skladu s Zakonom o medijima ispravite i demant objavite na istom mjestu (prva vijest na naslovnici) i istoj opremi:

Prenijeli ste tvrdnje Faktografa u kojima potpuno neistinito stoji da je je moja tvrdnja „Jučer je izašlo veliko istraživanje iz Danske, koje pokazuje vrlo NEGATIVNU efektivnost cjepiva na omikron. Drugim riječima, cijepljene osobe su se mogle puno lakše zaraziti nekoliko mjeseci nakon cijepljenja“ iz istraživanja lažna.

Upravo suprotno, ona potpuno vjerno prenosti rezultate istraživanja, što se može vidjeti u tablici iz rada, kao i grafikonu koji sam u svom postu prenio – oboje su na kraju ovog emaila.

Štoviše, od riječi do riječi sam naveo sam i razloge koje istraživači navode za ovaj slučaj, te dao i neke svoje ideje što bi još bilo moguće. Vjerujem da je redakcija Faktografa kontaktirala istraživače iz Danske, ali nije priložila što ih je točno pitala ni za koga. Ne mogu govoriti u ime g. Lauca, za kojeg vjerujem da će vam se sam obraniti, ali u mom postu nema baš nikakve aluzije na 'antivakserstvo' kako ste naveli, štoviše opće je poznato da se zalažem za cijepljenje (osim cijepljenja djece – za što je potpuno jasno da se slažem s barem 99 posto hrvatske javnosti, obzirom da je u prvom tjednu cijepljenja mlađe djece cijepljeno manje od 100 stare od 5 do 10 godina) i da već duže upozoravam na tragično zaostajanje ne samo cijepljenja starijh, nego i boostera. Stogo ovakvo neistinito navođenje činjenica ne samo da ja izrazito narušava moj dignitet, nego je i štetno za cijelu strategiju cijepljenja u Hrvatakoj.

Moj post možete vidjeti, te Vas molim da ga prenesete, ovdje, a napominjem da je o čudnoj ulozi Faktografa upravo danas pisao i medij iz vaše grupe.

Pozdrav,

Nenad Bakić

30. travanj 2024 20:10