StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetObitelj u šoku

Muškarac umro nakon što je pomaknuo vreću sa zemljom: ‘Izašlo ih je stotinu, nije ga se moglo spasiti...‘

Piše JL
25. rujna 2023. - 08:34

Muškarac iz američkog Kentuckyja preminuo je nakon što ga je na njegovom trijemu napao roj pčela. U ponedjeljak je 59-godišnji muškarac, kojeg su lokalni mediji identificirali kao Michaela Alforda, pomicao vreću sa zemljom kada ga je izbo roj pčela koje su se u toj vreći nalazile. Premda su njegovi članovi obitelji odmah priskočili i počeli s reanimacijom, nije mu bilo spasa.

John W. Jones, zamjenik mrtvozornika o okrugu Harlan, proglasio je Alforda mrtvim nedugo nakon što je hitna pomoć došla po njega. Istražitelji su utvrdili da je uzrok njegove smrti nemogućnost disanja za koje su krivi ubodi pčela, izvijestila je lokalna novinska postaja WBIR.

image

Darko Tomaš/Ilustracija/Cropix

Kako piše Guardian, od 2011. do 2021. bilo je ukupno 788 smrtnih slučajeva od uboda stršljena, ose i pčele diljem SAD-a, s prosječno 72 smrtna slučaja godišnje, kažu iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), prenosi Jutarnji list. Što se spola tiče, čak 84 posto smrtonosnih uboda doživjeli su muškarci.

Prošlog rujna, 20-godišnjeg muškarca iz Ohija pčele su ubole najmanje 20 tisuća puta dok je rezao grane. Muškarac se na kraju oporavio nakon što je stavljen u medicinski induciranu komu. Godinu prije muškarac iz Arizone je umro, a dvije druge osobe su hospitalizirane nakon što su ih pčele ubole više stotina puta.

30. travanj 2024 14:01