StoryEditorOCM

Još jedan napad na Smojin spomenik: nepoznati počinitelj pod okriljem noći brusilicom pilao broncu

Piše Damir Šarac/SD
1. studenog 2023. - 15:32

Spomenik Miljenku Smoji na Matejuški opet je napadnut: nepomičnu broncu nepoznati mrzitelj je noću zapilao, vjerojatno brusilicom, po zapešću. Grad će očito morati podnijeti prijavu policiji zbog oštećenja imovine, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je spomenik proliven plavom piturom i ogrnut šugamanom FK Partizan (tko takvu insigniju uopće čuva doma?), pojavile su se snimke zapišavanja, a sada je netko odvojio truda kako bi ga i zabrusio po ruci. Oštećenje su uočili čitatelji koji su nam i poslali fotografije reza.

image

Zapilano Smojino zapešće

Čitatelj/

Split se podijelio po pitanju spomenika splitskom i dalmatinskom kroničaru koji je ispisao antologijske retke o našim ljudima i voljenom Hajduku: neki štuju njegovo djelo kao dio splitskog mentaliteta i kulture, drugima to ništa ne znači, dapače nasrću sve agresivnije na bespomoćni monument na Matejuški koji predstavlja nešto nedokučivo njihovim umovima. Morat će Smoje živjeti s ovim frižima, osvetama i mržnjom, a jedina utjeha je još veći broj onih koji ga posjećuju i fotografiraju se s njime. Grad je na potezu.

02. svibanj 2024 03:02