StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSporna pića

Iz Zavoda za javno zdravstvo potvrđeno: Sokovi i voda renomiranog proizvođača idu na analizu; Oglasili se i iz bolnice

Piše dv
7. studenog 2023. - 09:50

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima, javlja Novi list. N1 je dobio odgovor KBC-a Rijeka u kojoj je jedna osoba hospitalizirana pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Stručnjaci NZJZ-a će, piše Novi list, provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, nakon panike koja se podigla sinoć kolanjem ogromnog broja SMS i WhatsApp poruka s tvrdnjama da je u riječkoj bolnici zabilježeno nekoliko slučajeva pacijenata s doslovno sprženim jednjacima i želucima.

U porukama se navodi teza kako je u prodaju puštena serija bočica koje su čišćene kiselinom i nakon toga nisu dovoljno adekvatno isprane.

“Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želudci i jednjaci, i imat će strašne posljedice, nisu još sigurni da li netko truje boce ili je greška u proizvodnji. Upozorite djecu i druge bližnje”, stoji u jednoj od poruka.

Neslužbena informacija govori o slučaju jednog pacijenta s ozljedama jednjaka, ali kod njega još nije najjasnije što je uzrok.

O svemu će se tijekom današnjeg dana i iz PU primorsko-goranske, javlja Novi list.

Oglasila se i riječka bolnica

U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka, kažu za N1 iz KBCA

“Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, navode iz bolnice.

28. lipanj 2024 22:39