StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVUČIĆEV KONTRAMITING

DIGLI IM AUTOBUSE Djeca diljem Srbije u suzama jer neće biti ekskurzija; i iz Trebinja se spremaju na ‘najveći miting u novijoj srpskoj povijesti‘

Piše DV
23. svibnja 2023. - 12:07

Iz Trebinja su planirana tri autobusa od po 50-tak putnika, piše portal hercegovina.press na temu održavanja Vučićevog mitinga u Beogradu.

Naime, srpski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je najveći miting u novijoj srpskoj povijesti zakazan za 26. svibnja, pa su se pojedine političke stranke, kako piše portal, ‘prionule na posao da daju svoj doprinos‘.

I iz ostalih mjesta u Hercegovini sprema se organiziran prijevoz u Beograd. I to nije sve: kako piše Jutarnji list, društvenim mrežama kruže poruke školskih Viber grupa u kojima zabrinuti roditelji pišu da su agencije odgodile ili čak otkazale ekskurzije i jednodnevne izlete za djecu u Srbiji, na koje su trebali putovati 26. svibnja, jer "prijevoznik s kojim imaju ugovor neće moći organizirati prijevoz”.

Roditelji su se pobunili jer su, kako ističe Nova.rs, prijevoznici prihvatili taj datum i destinaciju prije devet mjeseci i ne razumiju zašto im odjednom ne odgovara datum.

Upravo je taj 26. svibnja dan kada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizira vlastiti kontramiting i za tu “manifestaciju” angažira čak 2200 autobusa. S druge strane, iz škola tvrde da se terenske nastave odgađaju zbog loših vremenskih uvjeta.

“Nitko me neće uvjeriti da je kiša, snijeg ili nešto treće. Hajde, molim te. Riječ je o tome da učitelji planiraju ići na Vučićev skup pa ne mogu povesti djecu na planirani izlet. A druga stvar je da zapravo nema autobusa kad je gospodin Vučić sve odnio. Šteta”, rekao je jedan roditelj koji je želio ostati anoniman.

18. travanj 2024 02:42