StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStižu ‘plavci‘

Iz Policijske uprave o Mljetu: obnovit će se zgrada za trajni smještaj policijskih službenika na otoku

Piše Kristina Filičić
28. svibnja 2024. - 15:44

Na Mljetu policajaca nema, osim tijekom sezone. Budući da je na otoku oko 800 stanovnika, a ljeti se ta brojka višestruko poveća, zanimalo nas je planira li Policijska uprava dubrovačko-neretvanska promijeniti situaciju u kojoj se nalaze otočani. Iz PU ističu kako su još prije godinu dana pokrenuli razgovore s predstavnicima lokalne samouprave otoka Mljeta kao i s predstavnicima Nacionalnog parka Mljet, ‘s ciljem obnove prostora zgrade u kojoj bi bio stalno smješten policiji službenik‘.

- U tu svrhu je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska već pripremila svu potrebnu dokumentaciju te vjerujemo kako će se spomenuti prostor u dogledno vrijeme obnoviti čime će se steći uvjeti za trajni smještaj policijskih službenika.

Tijekom turističke sezone, naglašavaju, nadležna Policijska postaja Ston na Mljetu osigurava stalnu prisutnost policijskih službenika, odnosno sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno, dok se tijekom ostatka godine Mljet obilazi sukladno procjenama i stanju sigurnosti.

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/ane-mljecka-upozorava-800-stanovnika-otoka-a-5-prometnih-u-jednoj-noci-vrijeme-je-za-policiju-1391781

Prema policijskim evidencijama Policijske postaje Ston, u cijeloj protekloj 2023. godini na otoku Mljetu dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća i to u različitim vremenskim razdobljima, a veći dio prometnih nesreća odnosio se na upravljanje biciklima.

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/mljet-pokrivaju-policajci-iz-stona-ali-nama-trebaju-plavci-na-otoku-cijelu-godinu-1391913

- Možemo reći kako je stopa kriminaliteta na otoku Mljetu na izuzetno zadovoljavajućoj razini, te smo slobodni konstatirati da se radi o jednom od najsigurnijih otoka našeg akvatorija. Ipak, uzimajući u obzir broj stanovnika koji boravi na Mljetu kao i broju turista koji taj otok ljeti posjećuju, policija će nastaviti poduzimati sve potrebno kako bi se osigurala trajna prisutnost policijskih službenika na tom otoku – ističu u PU dubrovačko-neretvanskoj koja je zaprimila dojavu o oštećenju fotopointa na Mljetu proteklog vikenda te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

20. lipanj 2024 06:03