StoryEditorOCM

Evo tko su pobjednici Međužupanijskog natjecanja Hrvatskog Crvenog križa održanog u OŠ Montovjerna

Piše dv
1. travnja 2023. - 16:53
Predstavnici Crvenog križa Split i Crvenog križa Trogir pobjednici su na Međužupanijskom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa održanom u Dubrovniku

U deset gradova danas su se 24. puta po redu organizirala međužupanijska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se održalo u dvije kategorije i to: ekipe podmlatka (osnovne škole) i ekipe mladih (srednje škole), a sadržaj natjecanja obuhvaća: provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

U Dubrovniku se natjecanje održalo u Osnovnoj školi Montovjerna, a  ovogodišnji pobjednici dubrovačkog međužupanijskog natjecanja su ekipe iz Trogira i Splita.

Čestitamo na sudjelovanju učenicima 21 ekipe iz osnovnih i srednjih škola iz 15 društava Crvenog križa i to: Brača, Hvara, Kaštela, Korčule, Makarske, Metkovića, Ploča, Sinja, Solina, Splita, Trogira, Visa, Vrgorca, Vrlike i domaćina Dubrovnika.

Zahvaljujemo našim volonterima, članovima Kluba mladih GDCK Dubrovnik koji su svojim doprinosom pridonijeli uspješnosti provedbe natjecanja.

Zahvaljujemo i sucima, liječnicima i medicinskim sestrama, koji su uspješno ocjenjivali pozicije iz prve pomoći te članovima povjerenstva za utvrđivanje i zbrajanje rezultata.

Pobjedničkim ekipama u kategoriji podmaltka iz Crvenog križa Trogir koju su predstavljali učenici Osnovne škole Okrug, iz Okruga Gornjeg s mentoricom Antonelom Radić i u kategoriji mladih iz Crvenog križa Split koju su predstavljali učenici IV. Gimnazije Marko Marulić s mentoricom Ojdanom Barčot želimo puno uspjeha na Nacionalnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje se ove godine organizira u Zagrebu 13. svibnja 2023. godine.

Hvala i Vama svima koji ste popratili naš događaj, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

25. travanj 2024 21:48