StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCOVID BOLESNICI U ARENU

Beroš: Organiziran je prijevoz oboljelih iz Petrinje za Zagreb i Sisak

Piše PSD.
29. prosinca 2020. - 15:27
Zagreb, 271220. KB Dubrava. Cijepljenje zdravstvenih djelatnika protiv bolesti COVID-19 cjepivom tvrtke PfizerBioNTech u KB Dubrava na kojem su nazocili i ministar zdravstva Vili Beros zajedno s dr. Ivicom Luksicem. Na fotografiji: Vili Beros.CROPIX
Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da je organiziran prijevoz bolesnika iz Petrinje za bolnice u Zagrebu i Sisku.
„Organiziran je prijevoz osam intenzivnih Covid bolesnika za Dubravu, tri intenzivna za Sisak, osam kardioloških prema Sestre milosrdnice, te 20-ak srednje teških prema Zagrebu a razgovaramo i sa šefovima psihijatrijskih ustanova za smještaj 100 osoba iz Petrinje”, izjavio je Beroš prilikom posjeta Petrinji.
Ministar Beroš istaknuo je i kako će osim neposredne hitne pomoći trebati razmišljati i o psihološkoj pomoći za osobe pogođene potresom. Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb primit će 40-ak covid pacijenata iz sisačke bolnice, a svi su pacijenti i osoblje te bolnice u redu i vraćaju se u zgrade nakon potresa, doznaje se u utorak od pomoćnika ravnatelja Milivoja Novaka.
"Sve je pod kontrolom, ljude je uhvatila panika pa su izlazili van, sada se vraćaju natrag", rekao je Novak
"Za prvu ruku primit ćemo 40-ak pacijenata iz Siska, a naših četvero ljudi se sprema da ide u Sisak. Dalje ćemo vidjeti", rekao je Novak.
Hina je ranije javila da će i Stacionar Arena Zagreb zbrinuti pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao pod potresom, priopćeno je u utorak.
21. lipanj 2024 22:23