StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSarajlije u šoku

Bahatost kakvu još niste vidjeli: Mađar zapeo s kamperom u uskoj uličici pa izrezao rukohvat, Arapin vozio niz stepenice

Piše dv
20. kolovoza 2023. - 23:19

Na društvenim mrežama dijeli se video mađarskog turista koji je brusilicom izrezao rukohvat za pješake kako bi prošao s kamperom koji je zaglavio u uskoj sarajevskoj ulici.

Mađar je svoje vozilo doveo u nezgodnu poziciju dok je prolazilo uskim ulicama na Bistriku, a kako nije znao izvesti vozilo, došao je na krajnje glupu ideju da izreže javno vlasništvo države u kojoj čak ni ne živi, piše klix.ba.

On je brusilicom vješto izrezao rukohvat koji koriste pješaci kako bi sišli niz brdovite predjele u Sarajevu. Na snimci se čuje i glas prolaznika koji ga snima i govori mu da ne smije rezati rukohvat.

Takva bahatost je izazvala osudu mnogih na društvenim mrežama, a uz brojne osude je brzo postao negativan primjer ponašanja turista. Ovo nažalost nije jedinstven primjer bahatog ponašanja turista u Sarajevu. Jedan Arapin je tako automobilom "sišao" niz stepenice ulice Pehlivanuša u centru Sarajeva, zbog čega je intervenirala i policija, prenosi klix.ba.

29. travanj 2024 08:28