StoryEditorOCM

Abramovičeva luksuzna megajahta lani bila u dubrovačkom akvatoriju, evo gdje joj je sad našao sigurnu luku

Piše DV
12. ožujka 2022. - 11:05
Dubrovnik, 180921. Nova luksuzna jahta ruskog milijardera Romana Abramovica Solaris usidrena je ipred Cavtata.Tonci Plazibat/Cropix

Jahta Solaris, ruskog oligarha Romana Abramoviča, uplovila je jutros u Tivat, javljaju crnogorske Vijesti. Sto četrdeset metara dugi brod usidrio se kod rta Seljanovo, u blizini marine Porto Montenegro.

Solaris je u Tivat stigao iz Barcelone, odakle je isplovio 8. ožujka nakon kraćeg remonta, oko 24 sata prije nego što će njegov vlasnik Abramovič biti uvršten na listu ruskih dužnosnika i poduzetnika koji su pod sankcijama Europske unije zbog ruske agresije na Ukrajinu, pišu Vijesti. Pitaju se, kako će crnogorske vlasti koje ističu da u svemu do kraja slijede vanjsku politiku EU, postupiti u slučaju Solarisa i njegovog vlasnika koji je od prije dva dana na listi osoba pod sankcijama Zapada.

Luksuzna megajahta u rujnu prošle godine bila je u dubrovačkom akvatoriju. Kako je pisao Dubrovački vjesnik, za ovo 'superplovilo' Abramovič je dao vrtoglavih 600 milijuna dolara.

16. lipanj 2024 21:09