StoryEditorOCM
Crna kronikaNikako da nauči

Recidivistu prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo i predložena kazna zatvora

Piše K. F.
7. listopada 2024. - 13:45

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ističu kako je Najveća predložena kazna u proteklom tjednu ‘pripala‘ je 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je 30. listopada u kasnim večernjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Metkoviću. Kaznu su predložili Policijski službenici Policijske postaje Metković.

Vozač je upravljao osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka, a prometnom kontrolom je utvrđeno da vozi za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova. Isključen je iz prometa, uhićen i odveden nadležnom sudu uz optužni prijedlog. Policija je predložila kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, zaštitnu mjeru upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca i zaštitnu mjeru oduzimanja osobnog automobila, koje mu je policija privremeno oduzela.

Kako pojašnjavaju iz PU, kada su za to ispunjeni zakonski uvjeti, policija je ovlaštena vozilo oduzeti privremeno, za razliku od suda koji odlukom vozilo oduzima trajno. Od vozača se oduzima vozilo u kojem je zatečen da čini prekršaj, neovisno o tome je li on vlasnik ili ne.

Nadležni sud je vozača pustio na slobodu uz odluku da se postupak nastavlja redovno. 

07. listopad 2024 13:46