StoryEditorOCM
Crna kronikaPRESUDA VRHOVNOG SUDA RH

RAZBOJNIŠTVO U ZRAČNOJ LUCI Katušiću potvrđena vremenska kazna, mora u cjelosti vratiti 652.436 kuna aerodromu.Saneli Hadžić ponovno suđenje

Piše Ahmet Kalajdžić
12. siječnja 2021. - 11:08

Presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske potpuno su odbijene žalbe dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva, kao i žalba prvookrivljenog Antuna Katušića na presudu za razbojništvo u Zračnoj luci Dubrovnik kao neosnovane. O n se žalio da mu je suđeno kao supočiitelju, a smatrao je da mu se trebalo suditi kao pomagaču. Također, Katušiću su potvrđene izrečena prvostupanjska presuda i vremenska kazna od tri godine i dva mjeseca. No, Vrhovni sud je preinačio njegovu presudu u dijelu koji se odnosi na rješenje o jednakopravnoj isplati odštete Zračnoj luci Dubrovnik, tako da 652.436 kuna plijena iz aerodronmskog duty free shopa po pravomoćnosti presude Antun Katušić mora isplatiti osobno i u cjelosti.

Žalba drugookrivljene Sanele Hadžić je prihvaćena te se u tom dijelu ovaj kazneni predmet upućuje prvostupanjskom dubrovačkom Županijskom sudu na ponovno suđenje i odluku. Tako će se Hadžić ponovno naći pred Vijećem Županijskog suda i odgovarati na okolnosti koej su 21. listopada 2019. godine dovele do sada nezapamćenog razbojništva u Čilipima.

Podsjetimo, pretpostavlja se da su pljačku izvela braća Alen i Adi Alić iz susjedne Bosne i Hercegovine i to na motociklu kojeg je prethodno ukrao Katušić. Vjerojatno je upravo ta okolnost bila odlučujuća da sud odbaci Katušićev žalbeni prigovor o tome kako je bio pomagač a ne supočinitelj. Uz to, prema odluci VS RH Katušić mora platiti i ukupno 35.183 kune troškova postupka na Vrhovnom sudu.

Inače, Katušić je na slobodi čekao odluku Vrhovnog suda, dok se Hadžić kao strana odnosno kao ne-EU državljanka do pravomoćnosti presude nalazi u zatvoru.

25. travanj 2024 19:00