StoryEditorOCM
Crna kronikaZAVRŠILI U BOLNICI

Policija se oglasila o slučaju majke i dvojice sinova iz Metkovića koji su pojeli bombone s drogom, evo što je posrijedi

Piše Silvia Rudinović
9. listopada 2023. - 11:34

U Metkoviću je proteklog vikenda zabilježen uznemirujući slučaj u kojem je 48-godišnja majka s dvojicom sinova nakon konzumacije žele bombona završila u Općoj bolnici Dubrovnik sa simptomima koje liječnici opisuju kao ‘euforično ponašanje‘.

Prema informacijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, policija je u subotu navečer primila dojavu Hitnog medicinskog prijama u Metkoviću o slučaju majke i dvoje djece koji su zatražili liječničku pomoć nakon konzumacije žele bombona.

- Postupajući po dojavi, policija je izuzela bombone i obavila preliminarno vještačenje kojim je utvrđeno da sadrže supstance droge. Bomboni su poslani na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, u Zagrebu. Bomboni su pošiljkom stigli iz inozemstva, utvrđen je identitet pošiljatelja, ali detaljnije informacije o kriminalističkom istraživanju još ne možemo iznositi – izjavila je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Majka i dvoje djece završili u Općoj bolnici Dubrovnik nakon što su jeli gumene bombone...

Sličan slučaj zabilježen je u studenom prošle godine, u Konavlima. Spremačica kuće za odmor konzumirala je gumene bombone i potom zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog teškog psihofizičkog stanja. Nedugo nakon nje, još jedna ženska osoba javila se s tim simptomima. Centar za vještačenja Ivan Vučetić tada je utvrdio kako se u bombonima nalazila određena količina THC-a.

image

Sličan slučaj dogodio se u studenom prošle godine u Konavlima

Neslužbeno se doznaje kako je preliminarno vještačenje u ovom posljednjem, metkovskom slučaju pokazalo da je riječ o ecstasyju.

01. svibanj 2024 16:45