StoryEditorOCM
Crna kronikaREKORDER PO PROMILIMA

Dugo će pamtit taj ‘đir‘: uhvaćen za volanom ‘mrtav-pijan‘, 49-godišnjak zaradio paprenu kaznu

Piše D. V.
16. rujna 2024. - 13:53

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a osam  ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno također osam prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 615 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te su tako 224 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 27 osoba.

Najveća koncentracija alkohola od 1,88 g/kg izmjerena je 49-godišnjem državljaninu RH koji je u subotu, 14. rujna, u kasnim poslijepodnevnim satima zaustavljen u Metkoviću tijekom redovne prometne kontrole.

Prometnom kontrolom je također utvrđeno kako vozač kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu.

Prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom od 1.370,00 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

16. rujan 2024 13:55