StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆEN TEMELJEM EUROPSKOG UHIDBENOG NALOGA

Đetić čeka izručenje Italiji

1. listopada 2019. - 15:00
Zbog počinjene dvije provalne krađe na području Trsta i raspisanog tzv. Europskog uhidbenog naloga od strane Republike Italije, pri pokušaju ulaska u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Karasovići na Debelom brijegu je uhićen crnogorski državljanin Zoran R. (43).

Glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav ističe kako je Zoran R. taksist s prebivalištem u Cetinju, a spomenuti uhidbeni nalog je raspisan zbog nastavka izdržavanja od strane Žalbenog suda u Trstu još 2013. godine izrečene zatvorske kazne u trajanju od dvije godine.

Prema dostupnim podacima, Cetinjanin je već odslužio manji dio kazne, a traži se zbog odsluženja preostalih godinu i sedam mjesec zatvora. Prema potvrđenoj presudi, on je sa više supočinitelja prvu provalu počinio listopada 2010. godine: iz jedne su optičarske radnje ukrali 870 eura "keša" i dva čeka od 500 eura te čak 2.180 sunčanih naočala procijenjenih na ukupno 127 tisuća eura. Plijen druge provale, počinjene zajedno s pomagačima u prosincu 2011. godine bio je također "u naturi": ukrali su 250 torbi, procijenjenih na 60 tisuća eura.

Neslužbeno doznajemo kako je, nakon pet mjeseci istražnog zatvora u Trstu, pobjegao iz Italije u Crnu Goru gdje se, doznajemo, bavio taksiranjem. Nakon uhićenja na Debelom brijegu i privođenja sucu istrage, određen mu je ekstradicijski zatvor koji će trajati do predaje pravosudnim organima Republike Italije. Kako smo doznali, Cetinjanin se protivio izručenju, tako da će o predaji državi- tražiteljici odlučiti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku.
20. travanj 2024 09:32