StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Zadnja odlučuje o pobjedniku skupine, u predzadnjoj Sandro Sukno nije mogao računati na četvoricu, pa gurao mlade u ‘vatru‘

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2024. - 23:05

Bolestan je Ben Hallock, i dalje je izvan stroja zbog ozljede Aleksandar Ivović, a Sandro Sukno nije mogao računati ni na dvojicu isključenih kolo prije kod CN Marseillea. Andrea Fondelli i Gonzalo Echenique su ta dvojica. Ali, i takav je PRO Recco kod kuće bio prejak za splitski Jadran u utakmici koja je više značila aktualnom prvaku Italije i Europe, nego Hrvatske. Finulo je 18:9. Loren Fatović u kapici splitskog sastava nije se upisao u strijelce.

Bacio je Sukno, kad je već imao takvu situaciju sa sastavom, u vatru dva mala ponikla u klubu. U kapici s brojem 8 bio je Giglio Rossi, a u kapici s brojem 12 Stefano Scarmi.

- Rossi je 19-godišnjak, Scarmi je rođen 2008. godine. Eto, obojica su na kraju postigla po jedan pogodak. Scarmi iz peterca – istaknuo je Sukno, koji ima bod više od Novog Beograda uoči njihovog ogleda u zadnjem kolu na sjeveru Italije. Ta utakmica će odgovoriti na pitanje, tko će biti prvi u skupini ‘A‘, a tko drugi.

PRO Recco je dobio Novi Beograd na peterce u Beogradu, sad ako prvak Srbije dobije na isti način, bit će veselo. U Beogradu je Novi Beograd prvi izvodio peterce, zadnja, peta serija je odlučila. Marco Del Lungo je zaustavio Đorđa Vučinića, a Fondelli pogodio za konačnih 14:15.

Što ako sad opet bude nakon četiri četvrtine bez pobjednika, te opet Novi Beograd bude prvi izvodio peterce, te pogodi svih pet, a u prve četiri serije PRO Recco ne realizira jedan. Kad je jedna utakmica, tad ne treba u tom slučaju izvoditi peterce do kraja jer je jasno tko je pobjednik. Što u ovom slučaju? Gledale su se propozicije. Trebat će pitat nekoga ‘gore‘…

Ta utakmica se igra u srijedu, 15. svibnja. Dan prije ćemo dobiti odgovor tko je pobjednik skupine ‘B‘, Ferencvaros ili Olympiacos. Mađarski prvak ima bod više od grčkog, a dočekuje španjolskog prvaka, Zodiac CNA Barcelonetu, dok u Pirej stiže AN Brescia. U slučaju da budu bodovno poravnati – 11:9 je Ferencvaros bio bolji u Budimpešti od Olympiacosa, a u Pireju je grčki prvak dobio mađarskog 10:8. Nigdje se ne spominju pogoci u gostima. Zatim, tu je onda i ukupna pogodak razlika, zatim tko je postigao više pogodaka. Hoće li se na kraju možda uzimati u obzir rezultati protiv trećeg u skupini.

Ali, cijelu tu priču ‘razbio‘ je Sukno: Svi na Maltu idu s istim ciljem. Moraš dobiti obje utakmice. Tko to ne uspije, neće biti zadovoljan.

SKUPINA ‘B‘

Četvrtfinalna skupina ‘B‘ europske Lige prvaka, 5. kolo, petak, 3. svibnja, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta - Olympiacos 13:13/nakon peteraca 18:19, Budimpešta: Ferencvaros Telekom - AN Brescia 9:8. 

Poredak: 1. Ferencvaros Telekom 12 bodova, 2. Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) 11 bodova, 3. Zodiac CN Barceloneta (trener Elvis Fatović) 7 bodova, 4. AN Brescia bez boda. 

Zadnje kolo, utorak, 14. svibnja, Pirej: Olympiacos - AN Brescia, Budimpešta: Ferencvaros Telekom - Zodiac CN Barceloneta. 

SKUPINA ‘A‘

Četvrtfinalna skupina ‘A‘ europske Lige prvaka, 5. kolo, subota, 4. svibnja, Recco: PRO Recco - Jadran Split 18:9, Beograd: Novi Beograd - CN Marseille 13:10. 

Poredak: 1. PRO Recco (trener Sandro Sukno) 14 bodova, 2. Novi Beograd 13 bodova, 3. CN Marseille 3 boda, 4. Jadran Split (Loren Fatović) bez boda.

Zadnje kolo, srijeda, 15. svibnja, Recco: PRO recco - Novi Beograd, Marseille: CN Marseille - Jadran Split. 

Novi Beograd je s 13:10 dobio CN Marseille u svom domu. Alvaro Granados je postigao pet pogodaka. Prvi strijelac PRO Recca protiv Jadrana bio je Francesco Condemi s četiri, dok su po tri pogotka postigli Giacomo Cannella i Konstantinos Kakaris, a toliko je postigao i Zvonimir Butić, prvi strijelac Jadrana.

Dakle, 14. svibnja zadnje kolo u skupini ‘B‘, a 24 sata poslije u skupini ‘A‘. Nakon toga ćemo znati parove polufinala Final 4 na Malti, koji se igra početkom lipnja. Sukno brani, a napadaju Novi Beograd, Ferencvaros i Olympiacos s Markom Bijačem i Androm Bušljom.

23. svibanj 2024 00:15