StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKI KUP HRVATSKE

Poveli 24 sekunde prije kraja druge četvrtine, i nakon toga zakočili u napadu

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2024. - 14:25

Ništa od polufinala završnog turnira mlađe juniorskog Kupa Hrvatske za Jug Adriatic osiguranje. Stali su u napadu nakon što je Toma Drobac 24 sekunde prije kraja druge četvrtine pogodio za vodstvo 7:6 protiv splitskog Mornara. Nakon toga više nisu postigli niti jedan pogodak, a splitski sastav je treću četvrtinu dobio s 2:0, a posljednju s 3:0, slavio s 11:7, te će on igrati za finale sa splitskim Jadranom, pobjednikom skupine ‘A’, a dubrovačka momčad će u nastavku turnira razigravati tek za poredak od 5. do 8. mjesta. 

Osim Drobca po jedan pogodak su u borbi za polufinale postigli Juraj Kulušić i Frano Pavlić, a po dva pogotka Lovro Zvono i Ivano Lončar. Kod Mornara su se istaknuli u napadu Nardo Dragaš s pet pogodaka i Mate Tafra s tri. 

Jugaši su u skupini dobili aktualnog prvaka, Medveščak na peterce, te riječko Primorje EB, a izgubili od domaćina, Zadra 1952., i taj poraz ih je ostavio bez prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u polufinale (skupinu je osvojio Medveščak, koji je dobio Primorje i domaćina).

Jugaši su kao drugi u skupini ‘B’ i dalje bili u igri za postolje, trebali su u razigravanju za mjesto među četiri najbolja dobiti Mornara, koji je bio treći u skupini ‘A’ iza Jadrana, te HAVK Mladost, koja je bila druga (Solaris zadnji). Dobro su počeli ogled protiv Mornara, vodili s 4:3, 5:4 i spomenutih 7:6....

Osim Mornara polufinale je izborila i HAVK Mladost, koje je dobila s 14:5 Primorje EB, te će za finale igrati protiv Medveščaka. Jugaše u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta čeka (novi) ogled protiv Zadra 1952. (drugi par donjeg doma su Primorje EB i Solaris).

28. rujan 2024 14:25