StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKA UTAKMICA U GRUŽU

Oglasile se kladionice, evo tko je po njima favorit! Što kažu kapetani Jug Adriatic osiguranja i Jadran M:tel Herceg Novi?

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2024. - 12:51

TURNIR U GRUŽU

Četvrtak, 12. rujna, 1. kolo: Jug Adriatic osiguranje - Dinamo Bukurešt 15:8, Jadran M:tel (HN) - Banja Luka 35:3, petak, 13. rujna, 2. kolo, 18.30 sati: Jug Adriatic osiguranje - Jadran M:tel (HN), 20.30 sati: CN Barcelona - Dinamo Bukurešt, subota, 14. rujna, 3. kolo, 10.30 sati: CN Barcelona -  Banja Luka, 12.30 sati: Jadran M:tel (HN) – Dinamo Bukurešt, 4. kolo, 18.30 sati: Jug Adriatic osiguranje – CN Barcelona, 20.30 sati: Banja Luka - Dinamo Bukurešt, nedjelja, 15. rujna, 5. kolo, 10.30 sati: Jadran M:tel (HN) – CN Barcelona, 12.30 sati: Jug Adriatic osiguranje – Banja Luka.

Televizija Arenasport izravno prenosi turnir iz Gruža.

Kamere Arenasport su u Gružu, na derbiju kvalifikacijske skupine za prolaz u europsku vaterpolsku Ligu prvaka, dvoboju Jug Adriatic osiguranja i hercegnovskog Jadrana M:tel, a bit će potom i u Maksimiru na najvećem derbiju hrvatskog nogometa, ogledu Dinama i Hajduka.

Prvi dvoboj počinje u 18.30 sati, taman će finut prije nego krene lopta s centra u Maksimiru, a što će se dogoditi u 20 sati. 

Hrvatske kladionice drže kako je doprvak Crne Gore favorit u srazu s domaćinom, sastavom trenera Vjeka Kobešćaka. Na pobjedu Aleksandra Ivovića i ekipe koeficijent je od 2,00 do 2,10, za pobjedu Tonija Popadića i ekipe nudi se koeficijent od 2,50 do 2,70. Neodlučan rezultat na kraju četvrte četvrtine ‘vrijedi‘ kod svih isto – 8,00. Ako bude neodlučeno, peterci će odlučiti pobjednika.

Ivović vrti glavom, kad su koeficijenti u pitanju. 

- Iskreno, ja bih rekao kako je obrnuto – kaže kapetan Jadrana M:tel. Nije, dodaje, to ‘pila naopako’.

- Rekao bih kako su nam klupe podjednake, ali prvih sedam, Jug ima petoricu koji su igrali ove godine za reprezentaciju Hrvatske, a zna se kako je Hrvatska na sva tri natjecanja igrala finale (srebro na EP-u, zlato na SP-u, te srebro na Olimpijskim igrama). Plus, tu je i Cabanas, španjolski reprezentativac – ističe 39-godišnji Ivović, koji je prije jedanaest sezona branio boje Juga (prvak Hrvatske, finalist Kupa Hrvatske i Regionalne lige, u oba finala poraz od Primorja EB, kojeg je dobio u finalu doigravanja, te doprvak Europe, poraz u finalu završnog turnira u Beogradu od Crvene zvezde). Prije toga, a i nakon toga igrao je za PRO Recco s kojim je pet puta bio prvak Europe.  

- Ne treba trošiti riječi na njihova pojačanja, pogotovo na Leku (Ivović - op.a.), na njihovog trenera (Vladimir Gojković je opet trener Jadrana M:tel), niti na centra Đorđe Lazića, sve su to svjetske klase. Neće nam biti nimalo lako. Nadam se boljem našem ulasku u utakmicu. Protiv Dinama iz Bukurešta, u 1. kolu, nije bilo dobro - rekao je Jugov kapetan Toni Popadić, koji je imao 13 obrana protiv doprvaka Rumunjske.

Uoči derbija turnira, naravno, jedni i drugi hvale suparnika, a kod jednih i drugih je neupitna želja da baš oni budu prvi na turniru u Gružu, a što donosi elitu, mjesto u skupini ‘C’ nove sezone europske Lige prvaka u kojoj su, ždrijebom, već smješteni Zodiac CAN Barceloneta, CN Marseille, te Teva Vasas.   

Sve oči su večeras uprte u Gruž. Druga utakmica nove sezone za oba sastava, Jug Adriatic osiguranje i Jadran M:tel, a ulog velik, baš velik.

13. rujan 2024 12:58