StoryEditorOCM
VaterpoloHALO ITALIJA!

Monolog PRO Recca pred 3,4 tisuće gledatelja, Sandro Sukno obranio ‘Scudetto‘: Ovo fali vaterpolu, a ne ono, gledaš utakmicu, a čuješ samo trenera kako viče!

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2024. - 23:22

Bio je ovo derbi Ligurije, to bi u nas bio županijski derbi. Bilo je sjajno u Savoni, u drugoj utakmici finalne serije. Tri, četiri tisuće gledatelja. Roditelji s djecom na tribinama. Odlična atmosfra. Ovo fali vaterpolu, a ne ono, gledaš utakmicu, a čuješ samo trenera kako viče – javio se Sandro Sukno.

Ispunio je zadatak. Osvojio je naslov prvaka Italije, tj. obranio je naslov. Njegova treća sezona na klupi PRO Recca, i treći ‘Scudetto’.

- Ovdje je Scudetto najvažniji. Da se našalim, nekako je ovdje najvažnije biti prvi na ‘selu’. Da, naslov prvaka Italije je najvažniji trofej, čak i od naslova prvaka Europe. Scudetto ne smiješ izgubit. Kup Italije za sve ima daleko manju vrijednost, ali ne opravdavam time naš poraz ove godine u Kupu.

Taj trofej izgubio je od AN Brescie, i to je jedini poraz u finalima PRO Recca od kad ih vodi Sandro. Na kraju, AN Brescia nije uspjela doći do finala prvenstva. Izbacila je Savona, i tako se onda igrao derbi Ligurije, a što ima od Recca do Savone, niti 70 kilometara. Sjedneš u auto, i ako nema gužve, dođeš od doma PRO Recca do bazena Savone za manje od set vremena.

Do naslova PRO Recco je stigao dvokorakom (finale je na dvije pobjede). U prvoj utakmici u Reccu prije tri dana – tri razlike (8:5), u drugoj monolog - devet razlike (3:12).

- Jesam li ikad u nekoj utakmici nekog finala imao vodstvo 9:0 na kraju treće? Ne, ne, nikad prije, a bilo je ovako jer smo bili odlični u obrani, i odlični u napadu. Nemam što više reći o utakmici, niti se može napravit neka analiza. Ako je Olympiacos gledao ovu utakmicu, nije mogao ništa vidjeti. Na poluvremenu smo vodili 8:0. Savona je ‘izgorjela’. Ima dosta mladih igrača, koji se nisu predavali. Bili su korektni. Borili su se do kraja.

image

Sandro Sukno, trener PRO Recca

Tonči Vlašić/

Pamtit će se kako je prvi pogodak PRO Recco primio tek u 25. minuti, kako je Savona uspjela realizirati samo jednu od dvadeset situacija s igračem više. I tako je PRO Recco stigao do svog 36. Scudetta, trećeg u nizu, a Sandro do svog desetog trofeja s PRO Reccom kao trener. Osim što je sve tri sezone prvak Italije (Sandro je u svojoj prvoj sezoni vratio naslov u ruke PRO Recca), svake sezone je osvajao europski Superkup. Zatim, Kup Italije je osvojio prve dvije sezone, ne i ove. Protekle dvije sezone je bio prvak Europe, a ove ga čeka 5. i 7. lipnja Final four europske Lige prvaka na Malti. Bez europskog poraza.

Maloprije je spomenuo Olympiacos jer mu je on suparnik u polufinalu, prvog dana Final 4 europske Lige prvaka. Bit će to naš lokalni derbi: Sukno kontra Marka Bijača i Andra Bušlje, koji su u kapici grčkog prvaka. U drugom polufinalu Ferencvaros i Novi Beograd.

- Već sam mislima na Malti. Na Final 4 će biti prekrasne četiri ekipe. Trebat će biti odličan kako bi se osvojio trofej - naglasio je Sandro, trener novog/starog prvaka Italije. 

17. lipanj 2024 06:52