StoryEditorOCM
VaterpoloJUGOVO SUHO ZLATO

Maro Šušić, MVP mlađe juniorskog Kupa Hrvatske: ‘Napad nam je bio odličan u svih pet utakmica na turniru, obrana još bolja!‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2023. - 15:58

Lakše je kad dođeš u vaterpolo nakon škole plivanja – kaže Maro Šušić, a plivanje je najbolji pojedinac završnog turnira Kupa Hrvatske u vaterpolu za mlađe juniore trenirao šest i pol godina. Istina, svoju vaterpolsku priču je počeo nakon pet i pol godina od kad je odradio prvi trening u školi plivanja pod vodstvom Pamele Garvan.

- Trenerica Pamela me je naučila plivati – istaknuo je Maro. Plivao je još pod paskom Ivana Bilića, te Matiane Staničić. Godinu dana je nakon jutarnjeg treninga plivanja ostajao na bazenu i odradio i trening vaterpola, ali...

- Nije išlo jedno i drugo jer su tu bile i obveze u školi – kaže nakon čega se trebao odlučiti, plivanje ili vaterpolo.

- Vaterpolo je momčadski sport. Volim igru s loptom... – naveo je neke od razloga zbog čega je izabrao vaterpolo.

Imao je deset i pol godina kad je pala odluka. Prve utakmice u kapici Juga odigrao je u uzrastu nada. Sad je mlađi junior. Ponosno je pokazao pobjednički pokal Kupa Hrvatske, kojeg je s ostalima izborio pod vodstvom trenera Miha Bobića u zadarskom Višnjiku.

- Prvu medalju sam osvojio s mlađim kadetima. Pod vodstvom trenera Aljoše Lončarića bili smo drugi u prvenstvu Hrvatske. Ove godine sam s juniorima osvojio duplu krunu. Vodio nas je trener Hrvoje Koljanin, koji je od ove nove sezone trener Olympiacosa. I prošle godine sam s trenerom Bobićem osvojio Kup, a u prvenstvu Hrvatske smo prije tri mjeseca bili treći, osvojili broncu – prisjetio se svih pobjedničkih postolja Maro, koji je u finalu Kupa Hrvatske, pobjedi 10:8, četiri puta rasparao mrežu splitskog Mornara.

- Uvijek je s Mornarom neizvjesno. U prvenstvu smo dva puta igrali u ligaškom dijelu, dobili ga s jedan razlike u Splitu, dok je u Gružu finulo bez pobjednika. Na završnom turniru prvenstva, u Rijeci, bili smo bolji u utakmici za treće mjesto, te sad u finalu Kupa. Zasluženo smo pobijedili.

Sva ga hvale kako je odigrao finale.

- U finalu sam pogodio ja, sutra će netko drugi... Najvažnije je to što smo mi osvojili prvo mjesto i donijeli iz Zadra pokal u Dubrovnik. Napad nam je bio odličan u svih pet utakmica na turniru, obrana još bolja. Plivački smo dominirali. Dosta puta smo pobjegli u kontru.

Jurio je Maro svako malo prema protivničkim vratima.

- Igram gdje treba, ali moja pozicija je lijevi vanjski, lijevo krilo. To što sam trenirao plivanje mi puno pomaže. Napad mi je draži od obrane – smije se učenik drugog razreda Opće gimnazije Dubrovnik. Razrednica je Ana Vlahov. Sad je mijenja Tamara Spajić.  

SUHIN MALI

Marov tata Mario, Maro, ‘Suha‘, kako ga svi zovu od milja, cijeli život je u vaterpolu. Legendarni igrač Divlje lige, godinama najbolji strijelac, tko zna koliko je puta osvojio naslov. Plus, član je Dubrovačkih veterana, uspješne ekipe, koja je na svakom velikom natjecanju u borbi za pobjedničko postolje. U većini slučajeva na pobjedničkom postolju, i na najvišem skalinu.

image

Maro Šušić, mlađi junior Jug Adriatic osiguranja, MVP završnog turnira Kupa Hrvatske

Tonči Vlašić/

U vaterpolu mu je prvi trener bio Joško Turk. Osim Lončarića, Koljanina i Bobića trenirali su ga još Željko Vukčević, te, nažalost, danas pokoji Vido Bogdan. I sad čekaš da te pozove Vjeko Kobešćak, trener prve momčadi?

- Jednog dana ako Bog da – poželio je Šušić, koji će 16. rođendan proslaviti 16. studenog.

- Tko mi je uzor? Sandro Sukno – k’o iz topa će Maro, top(nik) mlađih juniora Jug Adriatic osiguranja, MVP upravo završenog turnira Kupa Hrvatske.

04. listopad 2024 19:38