StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO PH

KPK RAZIGRAVA ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA Jugaši još ne znaju suparnika u polufinalu

Piše Tonči Vlašić
29. veljače 2020. - 07:56
Jugaši su ostvarili i treću pobjedu u skupini, a i prije nje su već bili osigurali prvo mjesto, koje donosi izravan plasman u polufinale. Nakon 14:6 pobjede protiv riječkog Primorja EB, zatim 18:10 uspjeha protiv KPK, na kraju su s 18:8 dobili Mornar BS.

KPK je u posljednjem kolu trebao pobjedu za siguran prolaz dalje, isto bi mu na kraju donio i neodlučan rezultat, ali i poraz s dva pogotka razlike od riječkog Primorja EB. Međutim, izgubio je s 11 pogodaka razlike (16:5), te je Mornar BS, kojeg je Jug u zadnjem kolu dobio s 10 razlike (18:8), uzeo treće mjesto i on će, a ne Korčulani, razigravati za prolaz u polufinale. Kapekaši će žaliti za propuštenim u 1. kolu. Vodili su protiv Mornara BS sa četiri razlike, imali tri pogotka viška uoči zadnje četvrtine, a na kraju (samo) 11:11, te je o tome tko će biti treći, a tko četvrti, odlučivala ukupna pogodak razlika. 

KPK je protiv Primorja EB igrao u sastavu: Jakov Bakarić, Marijan Duhović (1), Marko Filippi, Karlo Jurić (1), Roko  Krkeljaš, Jan Škokić, Vid Borovina, Frano Silić, Igor Krstulović, Danijel Caktaš, Domagoj Čale (2), Vito Favro i Marin Čumbelić (1).

Jug Adriatic osiguranje je pobjedu protiv Mornara BS izborio u sastavu: Maro Šimunović, Ivuša Burđelez (3), Ivan Begić (1), Vlaho Pavlić, Antonio Zadro (2), Šime Šimunović, Toni Mozara (3), Fran Garvan (1), Dominik Lončarić (1), Patrik Kolak (3), Josip Tolja (2), Dominik Dumančić (1), Maroje Sršen i Jakov Cvjetković (1).

Jugaši i Kapekaši još ne znaju protiv koga će igrati u subotu poslijepodne. Momčad trenera Miha Bobića za finale će igrati protiv pobjednika OVK POŠK, koji je bio drugi u skupini ‘B‘, te Mornara BS, trećeg iz njegove skupine ‘A‘, dok će KPK razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta protiv poraženog iz ogleda Primorje EB, drugi iz skupine ‘A‘ protiv HAVK Mladost, koja je bila treća u skupini ‘B‘, a iz tog dvoboja će pobjednik u polufinalu igrati protiv splitskog Jadrana, koji je bio najbolji u skupini ‘B‘ u kojoj je posljednji bio Zadar 1952., koji čeka poraženog iz ogleda OVK POŠK – Mornar BS.

Mlađe juniorsko prvenstvo Hrvatske završava u nedjelju, 1. ožujka.
18. travanj 2024 10:35