StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKI KUP HRVATSKE

Jutro nakon pobjede nije bilo uspješno, poslijepodne je nova prilika za drugu pobjedu u skupini

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2024. - 10:17

Ogled dva sastava, koja su bila uspješna na startu natjecanja u skupini ‘A’ završnog turnira Kupa Hrvatske za juniore, koji se igra u Zadru, pripao je zagrebačkoj Mladosti, koja je sa 7:6 bila bolja od Jug Adriatic osiguranja.

Pod vodstvom trenera Đanija Pecotića za Jug Adriatic osiguranje su igrali: Antoan Špilar, Luka Ljepava, Ivor Miljan Popović, Ante Jerković, Ivano Vlahović (1), Bruno Đuho, Mateo Benussi (1), Petar Kulaš (1), Luka Eterović (1), Maro Šušić (2), Stjepan Brajović, Bruno Bobić, Vlaho PavlićLuka Ćurlin.

Jugaši su vodili s 3:2 početkom druge četvrtine. Mladost je početkom treće prvi put imala dva pogotka razlike (5:3, potom vodila sa 6:4 i 7:5). U zadnjoj četvrtini jedan pogodak, i to su ga postigli Jugaši četiri minute i 15 sekundi prije kraja.

Podsjetnik, u 1. kolu skupine ‘A’ Jug Adriatic osiguranje je večer prije s 11:9 dobio Medveščaka, a Mladost je s 14:7 bila bolja od splitskog Jadrana. U 3. kolu, koje se igra poslijepodne, Jugašima je od 18 sati suparnik Jadran. Pobjednici skupina idu izravno u polufinale, drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za mjesto među četiri najbolja, dok četvrti razigrava za poredak od 5. do 8. mjesta. U skupini ‘B‘ su Solaris, Mornar, Primorje Erste banka i domaćin turnira, Zadar 1952

Trofej pobjednika Kupa Hrvatske dijeli se u četvrtak, 23. svibnja.

01. lipanj 2024 23:24