StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA GLAVNI TURNIR

Jugaši u nastavku potopili domaćina, Pavlić, Cabanas i Žuvela prvi strijelci, pogodio i Jerković, branio Jurišić

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2024. - 21:24

1. KOLO

Pays D’Aix Nation - Jug Adriatic osiguranje 11:17

AIX-EN-PROVENCE Suci: Alex Marquez (Španjolska) I Karel Dvoraček (Češka)

PAYS D’AIX NATATION: Groetz, Bachelier (1), Beteille, Scorletti, Hellebuyck, Drahe (2), Peisson, Braise Fernandez, Watanabe (4), Bertran (3), Montes (1), Aissi, Kandić. Trener: Alexandre Donsimoni, pomoćnici: Gaetan Le Deisti i Raphael Pirat.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Djerković (1), Jerković (1), Joković (2), Pavlić (3), Mozara, Cabanas (3), Kržić (1), Burić (2), Herceg, Žuvela (4), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igor Računica i Pavo Marković.

Četvrtine: 2:2, 3:2, 2:6, 4:7

Krenuli su Jugaši prema cilju – skupini EuroCupa, mjestu među 16 najboljih (bit će četiri skupine po četiri kluba). Za to trebaju biti među dva najbolja sad u kvalifikacijskoj skupini ‘F’, koja se igra u Francuskoj, ali oni su zacrtali uzeti tamo prvo mjesto. Opravdati ulogu favorita. To su i napravili na startu, i to protiv domaćina. Istina, to su uradili tek u nastavku. Nakon prvog poluvremena su zaostajali za domaćinom 4:5, koji je serijom 3:0 imao u drugoj četvrtini i dva pogotka viška (5:3).

U trećoj je dva puta Pays D’Aix Natation izjednačio (5:5, 6:6) nakon čega je hrvatski doprvak napravio seriju 4:0, I tu je pitanje pobjednika bilo odlučeno. 

Sad kad je ovakva situacija u Jug Adriatic osiguranju, pa kad su odlučili mlađe ‘gurnuti u vatru‘, prati se svaki potez jugovih nada. Najbolji strijelac nedavno odigranog EP-a za igrače do 19 godina, koji je zaključen trijumfom naše reprezentacije, Vlaho Pavlić, već trese mrežu svaku utakmicu, on i Španjolac Sergi Cabanas sad po tri pogotka, dok je Marko Žuvela s četiri pogotka bio prvi strijelac protiv domaćina, a igrao je protiv Pays D‘Aix Natation i Ante Jerković, i to je postigao pogodak. Ne u trenutku kad je bilo jasno kako je za domaćina kasno, već je pogodio za vodstvo 8:6 u trećoj četvrtini.

Ivan Jurišić je bio među vratnicama. Kapetan Toni Popadić je utakmicu odgledao s klupe. 

U prvoj utakmici turnira u Aix-en-Provence, gradu koji se nalazi 25 kilometara sjeverno od Marseillea, SV Ludwigsburg 08 (Njemačka) - Panathinaikos AC (Grčka) 4:18.

Idući suparnik Jugašima je De Akker Team iz Bologne, koji je bio slobodan u 1. kolu (petak, 27. rujna, 17.30 sati). Potom u subotu, 28. rujna, u 3. kolu, od 11.30 sati, igraju protiv SV Ludwigsburga 08, a nakon što su u 4. kolu slobodni, u zadnjem, 5. kolu, u nedjelju, 29. rujna, igraju protiv grčkog Panathinaikosa AC (9.30 sati). 

26. rujan 2024 23:21