StoryEditorOCM
VaterpoloUNATOČ PORAZU U FINALU, OPET JE NAJBOLJI

Marko Bijač, najbolji vratar EP-a: ‘Nema nikakve utjehe. Ono čemu smo svi težili je da obranimo zlato iz Splita‘

Piše Tonči Vlašić
16. siječnja 2024. - 21:38

Ne bih vruće glave ulazio sad u razloge poraza, je li to bilo zbog umora, ili … - Marko Bijač je stao pred novinare u miks zoni. Oko vrata srebro, a u ruci trofej za najboljeg vratara prvenstva.

- 95 posto turnira smo odigrali na vrhunskom nivou, ta dva pada, protiv Crne Gore u četvrtoj četvrtini u Dubrovniku, te sad u Zagrebu protiv Španjolske u drugom dijelu četvrte četvrtine finala. Ostalo je sve bilo na jednom fantastičnom nivo.

Nije tu stao. Odmah je nastavio. Opet je ponovio riječ fantastičan.

- Čestitam suigračima, ostvarili smo još jedan fantastičan rezultat za hrvatski vaterpolo. Možda u ovom trenutku nismo svjesni što smo sve napravili, i ponavljam, nema razloga za preveliku tugu. Bliži nam se Svjetsko prvenstvo u Dohi, koje je početkom idućeg mjeseca. Mislim kako ova reprezentacija može puno i tamo.

image

Marko Bijač

Upitan je je li mu trofej za najboljeg vratara prvenstva, a bio je, nek se zna, najbolji i u Splitu, utjeha nakon poraza u finalu EP-a?

- Nema nikakve utjehe. Ono čemu smo svi težili je da obranimo zlato iz Splita. Ovo je individualna nagrada. Nikad nisam težio tome – rekao je naš kapetan, koji je u finalu imao 14 obrana, i koji nas je držao u igri za zlatom sve do zadnjeg napada.

Španjolska slavi, prvi put je prvak Europe. Hrvatska je doprvak, treći put. Ostala je na dva zlata, a ima još jednu broncu...

28. lipanj 2024 22:42