StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

E da je ovako bilo jučer... raspucao se Ivano Lončar, razbranio Stjepan Vuković, Jugaši su sad dobili domaćina

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2024. - 22:57

Jugaši su dobili Zadar 1952., sad u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta, te će zadnjeg dana završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe juniore, koji se igra u zadarskom Višnjiku, u nedjelju, 29. rujna, igrati za peto mjesto. 

To isto nisu uspjeli dan prije u skupini jer da jesu, sigurno bi zadnjeg dana igrali za medalju (treće mjesto) ili bi je već bili osigurali (plasmanom u finale). Ali, Zadar 1952. je u tom prvom ogledu bio uspješniji s 9:7, te Jug Adriatic osiguranje nije osvojio prvo mjesto u skupini, koje je vodilo izravno u polufinale, već je bio drugi, iza Medveščaka, aktualnog prvaka, kojeg je dobio na peterce. Zbog toga je morao razigravati za mjesto među četiri, a tu bitku je izgubio od Mornara, te je tako ostao bez izgleda za pobjedničkim postoljem.

Polovicu pogodaka u 14:11 pobjedi protiv Zadra 1952. za sastav trenera Miha Bobića i Mara Balića postigao je Ivano Lončar, po dva puta su mrežu domaćina ovaj put zatresli Juraj Kulušić i Toma Drobac, a po jedan Mauro Butigan, Lovro Zvono i Antonio Kulušić. Stjepan Vuković je imao 12 obrana.

Suparnik Jugašima za peto mjesto bit će riječko Primorje EB, koje je s 10:6 bilo bolje od Šibenika. U finalu su Medveščak i splitski Jadran. Medveščak je u polufinalu s 11:7 dobio zagrebačku Mladost, a Jadran je s 8:4 svladao Mornara. 

28. rujan 2024 22:58