StoryEditorOCM
TenisI DALJE JE BEZ IZGUBLJENOG SETA U SARAJEVU

Raste pobjednički niz 15-godišnje Ane Petković na ITF-ovim turnirima

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2024. - 00:23

Ana Petković je prošli tjedan osvojila sve što se moglo osvojiti u Doboju, na ITF-ovom turniru. Devet puta je tenisačica Libertasa izlazila na teren, te dobila svih devet mečeva i osvojila dvostruku krunu, pritom izgubila samo dva seta, jedan u pojedinačnoj konkurenciji i jedan u turniru parova, a sad je u Sarajevu također bez greške. U pojedinačnoj konkurenciji je s tri pobjede u glavnom gradu Bosne i Hercegovine stigla do polufinala, a u paru s dvije pobjede do finala. U oba turnira je bez izgubljenog seta.

Redom, na startu glavnom turnir svladala je kvalifikanticu Vericu Zrnić iz Srbije sa 6:2 i 6:4, u 2. kolu Ukrajinku Stefaniiu Karpaliuk sa 6:3 i 6:3, te u četvrtfinalu sedmu nositeljicu, dvije godine stariju, 17-godišnju Slovenku Miu Saru Ribnikar sa 6:2 i 6:2.  U polufinalu će igrati protiv pete nositeljice, svoje vršnjakinje, 15-godišnje Šibenčanke Marte Dobrić.

U paru Petković igra sa Splićankom Larom Šerić, a nakon što su bile slobodne na startu, ostvarile su dvije pobjede bez izgubljenog seta, te se plasirale u finale u kojem su im suparnice Marta Dobrić i Mia Sara Ribnikar.

Petković je tako u ova zadnja dva tjedna dobila svih 14 mečeva.

20. rujan 2024 22:01