StoryEditorOCM
TenisHEP DVORANSKO JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Prošli tjedan prvakinja, ovaj tjedan opet: Leticia Tarocco nastavila niz, slavila u dubrovačkom finalu!

Piše Tonči Vlašić
31. siječnja 2023. - 18:15

Priželjkivali smo najmanje jednu Dubrovkinju u oba finala HEP Dvoranskog prvenstva Hrvatske za juniorke, igračice do 18 godina, koje se igra u Čakovcu, nadali se kako bi oba finala mogla biti dubrovačka. Dogodilo se na kraju jedno, ne u pojedinačnoj konkurenciji, već u turniru parova.

Dubrovkinje Anamaria Zorić i Leticia Tarocco su zaustavljene u polufinalu pojedinačne konkurencije, a u turniru parova Tarocco je s Niki Tomeljak iz Top Spina obranila naslov juniorske prvakinje Hrvatske pobjedom protiv Zorić, koja je igrala s Lorenom Tomić iz Ogulina.

Obje Dubrovkinje su u karijeri branile boje Raguse, Tarroco je i dalje u Gospinom polju, ali od ove godine je članica Tenis kluba Libertas, dok je Zorić već duže vrijeme članica zagrebačkog Vulpesa. U finalu turnira parova 6:1 i 6:4 za Tarocco i Tomeljak, koje su u četvrtfinalu bile slobodne, a u polufinalu sa 6:2, 6:7 (5) i 10/7 bile bolje od Nike Dragičević i Astrid Joha Bilić, tenisačice Didona odnosno HTK Zagreb.

image

Anamaria Zorić (Vulpes)

Tonči Vlašić/

U pojedinačnoj konkurenciji Tarocco i Zorić su s tri pobjede stigle do polufinala. Leticia je potom zaustavljena sa 6:4 i 6:3 od Lune Ivković iz Zagija, a Anamaria sa 6:2 i 6:3 od Rie Derniković Novaković iz Top Spina.

Tarocco je prošli tjedan osvojila naslov državne prvakinje u paru na HEP Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniorke. Svoj prvi naslov državne prvakinje u dresu Libertasa. Novi uspjeh izboren u Čakovcu pod vodstvom trenera Laura Milanovića je njezin ukupno jedanaesti na državnim prvenstvima!

23. svibanj 2024 03:27