StoryEditorOCM
TenisKAKAV PREOKRET

Prespala je prvi sat, ali je stigla na početak drugog, te dobila priliku odgovarat, a kako zna gradivo, bilo je na kraju: Sjedi mala, pet!

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2024. - 22:02

Lucija Ćirić Bagarić je prespala prvi sat, ali je stigla na početak drugog, te dobila priliku odgovarat, a kako zna gradivo, bilo je na kraju: Sjedi mala, pet!

Šalu na stranu, ali nakon 45 minuta igre na centralnom terenu WTA turnira u Makarskoj, nakon tog prvog školskog sata, niti jedan od osam odigranih  gemova nije osvojila 20-godišnja Dubrovkinja. Njemačka tenisačica Ella Seidel, 158. sa svjetske rang liste, vodila je 1:0 u setovima i 2:0 u drugom. I što je još uspjela napravit kad je Lucija ušla u ‘razred’. Dobila je četvrti gem drugog seta, te imala 3:1, a onda je Lucija dobila idućih osam gemova!

Izjednačila je tako Ćirić Bagarić na 1:1 u setovima, drugi set dobila 6:3, a u trećem povela s 3:0. Servirala je potom za 4:0, ali je Seidel izborila tri break lopte za 1:3 u trećem. Iskoristila je prvu, te vratila nadu kako se može spasiti. Nakon toga je servirala, imala 30:0 i 40:15, ali nije dobila taj pet gem. Lucija je iskoristila treću break loptu u njemu. Zatim dobila i iduća dva gema, te izborila 2. kolo, osminu finala WTA turnira podno Biokova, kažu najjačeg turnira na svijetu iz serije 125.

Ćirić Bagarić sad čeka četvrta nositeljica turnira, 23-godišnja Kineskinja Xiyu Wang, 61. sa svjetske rang liste, koja je na startu turnira zaustavila sa 6:2, 4:6 i 6:1 19-godišnju Saru Svetac iz Splita, kojoj je otac iz Dubrovnika, s Vojnovića. Svetac je igrala kvalifikacije, te u njima dobila Kristinu Mladenović iz Francuske, nekoć 10. tenisačicu svijeta, koja je bila svjetski broj jedan u parovima u kojima je trijumfirala čak devet puta na Grand Slamovima.

Lucija Ćirić Bagarić - Ella Seidel 0:6, 6:3, 6:1. 

Dubrovkinja je zaradila nove bodove s kojima je sad oko 165. mjesta svjetske rang liste. 

29. lipanj 2024 06:18