StoryEditorOCM
TenisPOKALI OSTALI U GRADU

Polina Car i Lorenzo Butigan pobjednici Otvorenog prvenstva Župe dubrovačke do 10 godina, koji je odigran u Gospinom polju

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2022. - 13:00

Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Župa dubrovačka za uzrast do 10 godina, koji se igrao u subotu i nedjelju, 19. i 20. ožujka na terenima u Gospinom polju, osvojili su dubrovački mališani, Polina Car i Lorenzo Butigan.

Car, koja je članica Tenis kluba Ragusa, u Zlatnom turniru, nakon što je bila najbolja u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ostvarila je nove dvije pobjede. Nakon što je bila slobodna u četvrtfinalu dobila je bez izgubljenog gema u polufinalu Anu Baketić iz Dalmacijacementa, a u finalu sa 4:0 i 4:2 Kristiju Polandu, članicu Raguse, koja je u četvrtfinalu svladala Laru Meri Zorčić iz Šubičevca sa 4:0, 3:4 (2) i 7/3, a u polufinalu Filipu Škarić iz Dalmacijacementa, prvu nositeljicu, sa 4:3 (3) i 4:1.

U konkurenciji dječaka Tenis klub Dubrovnik je imao dva svoja predstavnika u Zlatnom turniru. Pavle Beribaka je poražen u četvrtfinalu od Duje Bodružića iz Dalmacijacementa, Butigan je u četvrtfinalu svladao Bepa Štimca iz Šubičevca sa 4:0 i 4:0, u polufinalu Lovru Karamatića iz Splita 1950. s 4:3 (5) i 4:0, a u finalu Mara Kovačevića iz Splita 1950. sa 4:0 i 4:1.

Srebrne turnire, koje su igrali drugoplasirani u skupinama, osvojili su Dora Kristić (Dubrovnik), koja je u finalu dobila Leu Deranju (Dubrovnik) i Mateo Mrše (Dalmacijacement), koji je u finalu svladao Kaja Zeljkovića (Dalmacijacement), pobjede u Brončanim turnirima, koje su igrali trećeplasirani u skupinama, ostvarili su Lana Tvrdić (Split 1950) i Ivan Vukota (Ragusa), a u Zelenim turnira, koje su igrali četvrtoplasirani u skupinama, pobijedili su Divna Smokvina (Dubrovnik) i Ante Ivanković (Dubrovnik).

U Srebrnim turnirima su od članova klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupili Mia Vranješ (Ragusa), Antonio Jarak (Ragusa), Josip Jurković (Dubrovnik) i Jakov Baničević (Mot). Jarak i Baničević su igrali polufinala.

LOVE MASTERS

Mališani na turnirima skupljaju bodove, na kraju će im se uzeti u obzir četiri najbolja rezultata. Najuspješniji će izboriti nastup na regionalnom Mastersu, a kad se sve zbroji, najbolji će i na završni, državni Masters, u lov na naslov najboljeg u Hrvatskoj.

Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Župa dubrovačka je jedan od turnira prvenstva Dalmacije. Ukupno četiri takva će se odigrati ove sezone u Dubrovniku, domaćini će još biti Tenis klub Dubrovnik, Tenis klub Ragusa i Tenis klub Libertas. Igrat će se i u Zadru, i u Šibeniku, u Splitu i okolici, te Makarskoj...

U Gospinom polju su ovog vikenda nastupili mališani Splita 1950., Dalmacijacementa, Mota, Raguse, Dubrovnika, Libertasa, Šubičevca i Makarske rivijere

01. svibanj 2024 23:26