StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI SVIJET U GOSPINOM POLJU

Kiša pada, Ana raste! Dubrovkinja prepustila samo jedan gem prvakinji Srbije, te izborila polufinale

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2024. - 14:05

Kiša pada, Ana raste, tako bi se mogao opisati petak u Gospinom polju. Kiša je odgodila početak programa, tri sata se čekalo, a zatim je krenulo. Ana Petković protiv Lane Virc na terenu broj 5 Tenis centra Dubrovnik. Iz poena u poen igrala je Ana sve bolje i bolje, raslo je njeno samopouzdanje.

Prvi set je 15-godišnja Dubrovkinja, koja je ove godine osvojila duplu krunu na državnom juniorskom prvenstvu do 18 godina, dobila protiv 16-godišnje prvakinje Srbije do 16 godina sa 6:0. Niz tenisačice Libertasa nastavio se i u drugom setu, potom je Virc uzela u drugom gemu drugog seta svoj prvi gem u četvrtfinalu, i jedini.

image

Lana Virc na J100 ITF Dubrovnik Cup

Tonči Vlašić/
image

Ana Petković na J100 ITF Dubrovnik Cup

Tonči Vlašić/

Prvi poen u četvrtfinalu su Petković i Virc odigrale u 12 sati i 9 minuta, kiša je sipila, ali se igralo. Točno 58 minuta poslije Ana je upisala novu pobjedu, te primala čestitke na mreži od tenisačica iz Subotice.

Petković je opet u polufinalu J100 ITF Dubrovnik Cupa, to isto je uspjela i lani,. U subotu, 19. listopada, igrat će za finale protiv bolje iz ogleda u kojem se sastaju Šibenčanka Marta Dobrić i Talijanka Ilary Pistola.

image

Ana Petković na J100 ITF Dubrovnik Cup

Tonči Vlašić/
18. listopad 2024 14:40