StoryEditorOCM
TenisTREĆA HRVATSKA LIGA

Dobili prvaka sa 7:0, ali zbog trećeg kluba ogled u Gospinom polju nije odlučivao o prvom mjestu, te je Ragusa uzela srebro

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2022. - 15:26
Tenis klub Ragusa - s lijeva: Pero Barović, Karlo Klaić, Kuzma Jurišić, Ivan Boitsov, Marko Baničević, Pero Mihaljević, Lauro Milanović, Stjepan Bogdan, Timofil Milovanov i Pasko Barović

U Zadru su izgubili sa 6:1 od Borika od kojeg su u Gospinom polju bili uspješni sa 7:0. Ali, na kraju nisu uspjeli doći do prvog mjesta. Ragusa je dobila trećeg sudionika lige, Pomak, i to oba puta s po 4:3, dok je Borik svladao Pomak sa 4:3, te bez igre 7:0.

- Pobjeda 6:1 i 7:0 donosi tri boda, a pobjeda 4:3 i 5:2 vrijedi dva boda, dok poraz 4:3 donosi bod - istaknut će sustav bodovanja Pero Barović, voditelj Raguse.

Pomak zbog korone nije igrao protiv Borika jer da jest, i da je dobio samo dva meča (poraz 2:5), zadnje kolo u Gospinom čpolju bi odlučivalo.  

Protiv prvaka, koji je bio nekompletan, Marko Baničević, Stjepan Bogdan, Tymofil Milovanov, Karlo Klaić i Kuzma Jurišić su bili uspješni u pojedinačnim mečevima, te je Ragusa imala osiguranu pobjedu uoči parova. Dva od pet singlova su otišla u treći set, tj. takozvani tie break do 10, i to nakon što su igrači Borika dobili prvi set. Međutim, Baničević i Bogdan su preokrenuli. Baničević je dobio produženi tie break s 10/3, a Bogdan s 10/8. Milovanov, Klaić i Jurišić uvjerljivi. Pobjeda s 2:0 u setovima. Sva trojica su dobila jedan od dva seta sa 6:0. Milovanov je suparniku prepustio samo jedan gem u meču, Klaić i Jurišić po četiri.

Na kraju su odlučivali parovi hoće li Ragusa uzeti tri ili dva boda. Oba para Raguse bolja s 2:0 u setovima, a u ukupno četiri odigrana seta prepustili su Boriku sedam gemova. Bogdan je igrao u paru s Ivanom Boitsovim, dok su drugi par činili Klaič i Jurišić.

- Nastupili smo na kraju samo s juniorima, koje uskoro čeka nastup u Hrvatskoj ligi. Juniorska liga počinje 18. lipnja. Što se tiče Raguse, nadam se kako ćemo iduće godine uspjeti izboriti plasman u Drugu hrvatsku seniorsku ligu - rekao je Pasko Barović. 

Osim šestorice, koji su dobili Borik sa 7:0 u zadnjem kolu, drugom mjestu Raguse u Trećoj hrvatskoj seniorskoj ligi doprinijeli su još Pero i Nikola Mihaljević, Lauro Milanović, te Jakov Šeparović. Borik prvi s 8 bodova, Ragusa druga sa 7, a treći s jednim bodom Pomak, koji nje osvojio ukupno tri, ali je kažnjen oduzimanjem dva boda zbog neodigravanja utakmice protiv Borika.

image

Pokal za drugo  mjesto i srebrne medalje Tenis klubu Ragusa

 

26. travanj 2024 02:42