StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Dobila je Ana Petković svih devet mečeva, te osvojila duplu krunu na juniorskom ITF-ovom turniru

Piše Tonči Vlašić
30. lipnja 2024. - 20:24

Ana Petković je podigla pobjednički pokal na juniorskom ITF-ovom turniru u Doboju gdje je bila u ulozi prve nositeljice,

Tenisačica Libertasa je bila slobodna na startu, a potom bolja od Ruskinje Anastasie Sbitneve sa 6:1 i 6:2, pa od Ukrajinke, 13. nositeljice, Oleksandre Ovsiienke sa 6:1 i 6:1, a tim rezultatom je svladala u četvrtfinalu i Francuskinju Lanu Chioe Agbabu, te u polufinalu sedmu nositeljicu, Slovenku Evu Cikajlo nakon čega se u Doboju igralo hrvatsko finale. Suparnica je bila druga nositeljice, 17-godišnja Chiara Jerolimov s otoka Ugljana, koje je dobila prvi set sa 6:4, ali nakon toga je osvojila samo tri gema, jedan u drugom, a dva u trećem odlučujućem setu.

15-godišnja Petković je tako stigla do svog drugog pojedinačnog naslova na juniorskom Touru (igračice do 18 godina), osvojila je Široki Brijeg početkom ove godine, i to J60. Turnir u Doboju, koji je J30, bio je njezin dvanaesti ITF-ov juniorski turnir u karijeri. Osim dva finala, oba je dobila, još tri puta je igrala u polufinalu. Dobila je 27 od 37 pojedinačnih mečeva.

U Doboju je slavila i u turniru parova, i to igrajući s Francuskinjom Lanom Chloe Agbabom. Na putu do naslova dobile su u četvrtfinalu druge nositeljice, u polufinalu četvrte, a u finalu prve. Dubrovkinja je tako u Doboju dobila svih devet mečeva, pritom izgubila dva seta, po jedan u pojedinačnoj konkurenciji, te jedan u paru (polufinale).

Idući nastup Ana će imati na J30 turniru u Sarajevu, koji počinje u ponedjeljak, 1. srpnja. 

Treba istaknuti kako je u Doboju Ana u četiri od pet pojedinačnih mečeva slavila protiv starijih suparnica. 

30. lipanj 2024 20:33