StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U FRANCUSKOJ

Ćirić Bagarić - Selekhemeteva 1:1, opet su igrale tri seta, opet je meč trajao dva i pol sata

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2024. - 01:00

Prije gotovo četiri mjeseca, točnije 13. ožujka, na Cipru je bilo 5:7, 6:3 i 6:2 za Luciju Ćirić Bagarić, te je Dubrovkinja izborila četvrtfinale ITF-ovog turnira na kojem je otišla do kraja, podigla pobjednički pokal, a sad je opet igrala 2. kolo protiv Oksane Selekhmeteve, ali ovaj put u francuskom Montpellieru gdje se nakon dva sata i 28 minuta igre radovala Ruskinja, koja je dobila prvi set sa 6:3, te treći odlučujući sa 6:4. Lucija je bila bolja u drugom u kojem je u tie breaku bila bolja sa 7:2.

Selekhmeteva je dobila pet od prvih šest gemova u meču, Lucija je servirala za 4:5, ali nije uspjela dobiti deveti gem, te ostati u igri za prvi set. U prvom gemu drugog seta dubrovačka tenisačica je oduzela servis suparnici, u desetom gemu servirala za 1:1 u setovima, ali nije uspjela. Potom je u idućem gemu ona napravila break, te opet nakon toga servirala za set, ali opet nije uspjela naći rješenje, te se igrao tie break u kojem je serijom 5:0 otišla do 6:1, imala pet set lopti. Iskoristila je drugu na servis suparnice.

U trećem setu je Ruskinja povela s 2:0, Lucija dobila iduća tri gema. Izgubila je servis u devetom gemu, a kako u desetom nije uspjela vratiti izgubljeno, godinu dana starija, 21-godišnja Ruskinja, je poslije dva sata i 28 minuta igre izborila četvrtfinale 75-tisuća dolara vrijednog ITF-ovog turnira.

Lucija je 163. tenisačica svijeta, napravila je novi korak naprijed prolaskom u 2. kolo, to joj je najbolji plasman u karijeri, dok je Ruskinja na putu povratka nakon ozljede. Njezin najbolji plasman na svjetskoj rang listi bilo je 138. mjesto.

Ćirić Bagarić bi, čeka se potvrda, trebala idući nastup imati u kvalifikacijama WTA125 turnira u francuskom Contrexvilleu.

05. srpanj 2024 01:00