StoryEditorOCM
RukometKUP JE NAŠ!

Tko će se od dresa u kojem su osvajale trofeje oprostiti s novim trofejom, Kristina iz Mokošice ili Lea iz Stona?

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2024. - 09:08

Kristina Prkačin napušta Lokomotivu nakon finala Kupa Hrvatske, te 26-godišnja hrvatska reprezentativka iz Mokošice odlazi u Podravka Vegetu, redove aktualnih prvakinja, koje će napustiti tri godine mlađa Lea Franušić iz Stona, koja je karijeru počela u Dalmatinci iz Ploča, sa 14 godina preselila u Koprivnicu, sa 16 imala debi za prvu ekipu s kojom je do danas osvojila deset trofeja. Ove sezone šesti naslov prvaka, prošle godine četvrti put Kup Hrvatske.

I Prkačin, koja je karijeru počela u Dubrovniku, pamti s Lokomotivom sretne dane. Bila je prvak Hrvatske, pobjednica Kupa Hrvatske, te dva puta u finalu EHF Challenge kupa. Jedno europsko finale je dobila, drugo nije. Kad je Kike u pitanju, pamti se i najveći uspjeh u povijesti hrvatske reprezentacije, bronca na Europskom prvenstvu, prva i do danas jedina medalja za naš ženski rukomet na velikim seniorskim međunarodnim natjecanjima. I ona je tome doprinijela igrom u napadu, te u obrani.

I sad u finalu Kupa Hrvatske, kojim će se zaključiti klupska sezona 2023./24., Lokomotiva i Podravka. Lokomotiva 19. put u finalu, a Podravka 30. put. Lokomotiva lovi svoj sedmi trofej u najmasovnijem natjecanju, a Podravka dvadeset i šesti. Tko će se od dresa u kojem su osvajale trofeje oprostiti se trofejom, Kristina ili Lea?

Na završnici Kupa Hrvatske u Poreču, u dvorani Žatika, Lokomotiva je u polufinalu s 31:23 dobila Dugo Selo u čijim redovima je Dubrovkinja Petra Dičak, a koja je četiri puta s vanjskih pozicija pogađala mrežu zagrebačke ekipe za koju je Prkačin postigla 5 pogodaka. Podravka Vegeta, koju vodi Metkovac Ivica Obrvan, finale je izborila 29:16 pobjedom protiv Splita 2010., a Franušić je dva puta zatresla mrežu.

image

Dugo Selo je osvojilo broncu (Dubrovkinja Petra Dičak, gornji red, četvrta s lijeva)

Jozo Cabraja/ Kolektiff/

Finale se u Poreču igra u petak, 17. svibnja, s početkom u 18.30 sati (prijenos na Sportskoj televiziji).

30. svibanj 2024 07:23