StoryEditorOCM
RukometDRUGI RAZRED

Mi smo djeca vesela, rado bi se igrala, al’ ne znamo što! Kažite nam Opuzenci, što će vaše ručice? A oni kažu: Ardiaei, sve činite kao mi...

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2022. - 09:54

Naslov je ‘ukraden‘ iz pjesme ‘Mi smo djeca vesela‘, a sve iz razloga jer što dobro napravi Opuzen, učini i Ardiaei, te su veseli i jedni i drugi zbog čega je baš lijep pogled na prvenstvenu tablicu. Dvojac iz najjužnije hrvatske županije, oba su debitanti u ligi, nalaze se u vrhu poretka, na diobi trećeg mjesta, s tri pobjede i jednim porazom u startna četiri kola (n)ove sezone u južnoj skupini drugog razreda. 

Opuzen na startu dobije Arenu u Puli, Ardiaei to isto uspije u 3. kolu. Opuzen nakon pobjede u Puli dočeka Rudar iz Labina, ostvari uspjeh. Sad to isto u 4. kolu napravi i Ardiaei. Opuzen u 4. kolu u subotu u svom domu postigne 35 pogodaka, te dođe do treće pobjede. Bio je uspješniji 35:26 od BM 07, a 24 sata poslije i Ardiaei kod kuće postigne 35 pogodaka i dođe do treće pobjede. Savlada 35:28 Rudar iz Labina koji tako neće pamtiti po dobru dolazak u najjužniju hrvatsku županiju. Oba gostovanja, nula bodova.

Rudar je vodio na Mljekari protiv momčadi trenera Antonia Lončarice većim dijelom prvog poluvremena, koje je završilo 15:15. Domaćin je šest puta uspio izjednačiti (2:2, 3:3, 4:4, 5:5, 12:12 i 15:15). Gosti su najveću prednost imali u 11. minuti (5:8). Poveli su i početkom nastavka. Ardiaei je potom izborio sedmerac, koji je realizirao Petar Bazdan za 16:16, a nakon čega je mrežu gostiju zatresao i Rudolf Čužić za prvo vodstvo (17:16 u 35. minuti). Pet minuta poslije je već plus četiri za Ardiaei (22:18), koji više nije dozvolio povratak Rudara iz minusa.

37-godišnji Čužić, koji je opet u dresu župskog sastava, svojim iskustvom (i kvalitetom) veliki je dobitak. Prošlo kolo doprinio je uspjehu u Puli, sad kod kuće protiv Rudara. Ukupno tri pobjede u nizu nakon startnog poraza. Metkovac je bio prvi strijelac sa šest pogodaka, Leo Brnin, Teo Putica i Marino Knez su postigli po pet, Petar Bazdan i Ivan Jurić po četiri, Paolo Bašica dva, te po jedan Domagoj Prkačin, Ado Ćustović, Hrvoje Hladilo i Maroje Purin. Luka Morović, Marinko Ševo, Toni Barišić, Pero Kosović i Luka Butorac su također potpisali nova dva boda na konto, ukupno 6 od 8. Goste su predvodili Mario Ratkajec s 11 i Marin Dukić sa 7 pogodaka.

image

Antonio Lončarica, trener rukometaša Ardiaeija

Tonči Vlašić/

Karlovac i Rovinj su sa sve četiri pobjede na vrhu, Ardiaei, Zadar 1954. i Opuzen imaju po tri pobjede i jedan poraz na diobi trećeg mjesta, potom slijede Umag i Buzet s polovičnim učinkom, BM 07 i Kozala imaju pobjedu i tri poraza, Hrvatski dragovoljac i Rudar po jedan neodlučan rezultat i tri poraza, dok je Arena zadnja bez boda.

U 5. kolu dvojac iz Dubrovačko neretvanske županije je gost vodećeg dvojca, Karlovac dočekuje Opuzen, a Ardiaei je gost Rovinja.

06. listopad 2024 07:26