StoryEditorOCM
OstaloČESTITAMO!

Željo Perković, šef struke Karate kluba Kakato, imenovan trenerom hrvatske U12 i U14 reprezentacije: ‘Uspijem li, bit ću beskrajno sretan!‘

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2023. - 20:19
Željo Perković, glavni trener Karate kluba Kakato, a sad i izbornik hrvatske reprezentacije U12 i U14Tonči Vlašić/

Bilo je i prije prijedloga, razgovora oko rada u hrvatskoj reprezentaciji, međutim, moj princip je takav, ako ću nešto raditi, onda ću to raditi kako treba ili se neću toga prihvatiti – istaknuo je Željo Perković, glavni trener Karate kluba Kakato, koji je sad imenovan trenerom hrvatske reprezentacije za mlađe uzraste u katama, uzrasti do 12 i do 14 godina.

- Za mene je to veliko priznanje. Trudit ću se uskladiti sve dosadašnje obveze s novim zadacima koji su imenovanjem za trenera reprezentacije postavljeni pred mene. Želja je barem malo doprinijeti dobrim rezultatima naših mladih reprezentativaca na međunarodnoj sceni. Uspijem li, bit ću beskrajno sretan!

Perković je tijekom više od dva desetljeća, koliko je trener, stekao ogromno iskustvo. Zaslužan je za brojne medalje koje su članovi Karate kluba Kakata osvojili od osnutka, 1999. godine, na državnim prvenstvima.

- Vjerujem kako sam do danas dosta toga naučio, računajući od onog dana kad sam prvi put došao u dvoranu na trening. Sad ću rado to svoje znanje podijeliti s najuspješnijim mladim hrvatskim natjecateljima u katama, kao što to činim u našem klubu. Kad je u pitanju reprezentacija, znam kako će trebati vremena i puno pomoći od dragih kolega i kolegica iz svih klubova, te Saveza, kako bi svi skupa pomogli razvoju naših mladih karatašica i karataša da budu još bolji i uspješniji. Već sam rekao, bilo je i prije razgovora o mom radu u reprezentaciji, bilo je i ranije prijedloga od strane članova Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza. Međutim, tad zbog obveza na fakultetu i u klubu nisam mogao dati svoj maksimum. Danas je situacija drugačija, te sam ovaj put prihvatio prijedlog – rekao je Perković, vlasnik crnog pojasa 7. DAN, ujedno najuspješnijeg hrvatskog veterana. U karijeri, računajući i mlađe uzraste, osvojio je 22 medalje na državnim prvenstvima. Prve još u bivšoj državi.

image

Željo Perković (Kakato) - najuspješniji hrvatski veteran s pet naslova prvaka

Krajem prošle godine Perković je imenovan predsjednikom Karate saveza Dubrovačko-neretvanske županije na mandat od 4 godine.

- Nakon imenovanja trenerom reprezentacije čekaju me razgovori s trenerima drugih klubova. Treba pripremiti prvo okupljanje u travnju. Zatim ćemo imati izborni turnir nakon kojeg će se odlučiti o tome tko će ući u sastav reprezentacije, koju ove godine čeka Prvenstvo Balkana, kojem smo domaćini. Još nije određen grad domaćin. Uglavnom, posla je puno, ali ponosan sam što sam izabran za trenera reprezentacije. Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje. Nadam se kako ih neću iznevjeriti – poželio je Perković.

02. lipanj 2024 15:54