StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ZADNJE KOLO LIGAŠKOG DIJELA, SVI U ISTO VRIJEME Može li Square korak naprijed, ili čak dva?

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2020. - 09:31
Nema u zadnjem kolu ligaškog dijela jedni će danas, drugi će sutra, neki možda prekosutra, nema ni jedni će počet u 18, drugi u 19, a treći u 20, a neki i kasnije, već će svi igrat isti dan i u isto vrijeme - petak, 3. srpnja od 20 sati, i kad se još zna kako baš svaka, da, baš svaka od pet utakmica zadnjeg kola nešto odlučuje, neće biti dosadno ispratiti posljednjih 40 minuta lige, te se potom okrenuti doigravanju za prvaka.

Ne zna se tko je prvi, a tko drugi u ligaškom dijelu - tu je dilema Olmissum ili Novo vrijeme Apfel, branitelj naslova. Omišani imaju 36 bodova, bod više od Novo vrijeme Apfel i gosti su Alumnusa, a Novo vrijeme Apfel dočekuje Split. Ukoliko makarski sastav dobije Splita, Olmissum mora dobiti Alumnus za sačuvati jedinicu. Alumnus ne smije izgubiti jer ako Universitas bude uspješniji kod kuće od Squarea, tad će splitski 'studenti' u doigravanje za prvaka, a Alumnus pada na deveto mjesto i čekaju ga kvalifikacije za ostanak. Split, koji je gost prvaka, mora dobiti prvaka u njegovom domu te priželjkivati kako će Square dobiti Universitas na Gripama, te kako će na taj način gradskog rivala u 'zadnjoj minuti' potisnuti na posljednje mjesto i poslati ga u niži rang, a sebe ostaviti u igri da kao deveti, pretposljednji u razigravanju sačuva prvoligaški status igrajući s drugoplasiranim sastavom Mini lige za prvaka Druge hrvatske lige.

Zatim, ne zna se uoči zadnjeg kola ligaškog dijela tko će biti treći, tko četvrti, a tko peti. Tu su trojica u igri - Crnica s 30 bodova, Futsal Dinamo s 29 bodova i Square s 28 bodova. Crnica je gost Vrgorca, koji je sigurno sedmi, dok Futsal Dinamo dočekuje Uspinjaču Gimku, koja je sigurno šesta. Uspinjača Gimka ima 23 boda, pet bodova manje od petog Squarea, a tri boda više od Vrgorca, kojeg je dobila oba puta. Vrgorac pak ima četiri boda više od osmog Alumnusa (16 bodova), koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka, ali koji ima (samo) tri boda više od pretposljednjeg AFC Universitasa, koji je međusobno bolji od sastava iz Sesveta. Posljednji je Split, koji ima tri boda manje od Universitasa od kojeg je međusobno bolji.

Square pobjedom kod Universitasa stiže do učinka - 31 bod. Crnica u slučaju istog bodovnog učinka kao Square je uspješnija, ima bolji međusobni skor. Futsal Dinamo je također uspješniji od Squarea ukoliko budu bodovno poravnati. Dakle, Square je treći ako dobije u Splitu, a Crnica izgubi u Vrgorcu, a Futsal Dinamo ne pobijedi Uspinjaču Gimku. Square je četvrti ako dobije u Splitu, a izgubi ili Crnica, ili Futsal Dinamo. Ukoliko Futsal Dinamo dobije, a Crnica ne izgubi, Square ostaje peti i u slučaju osvajanja sva tri boda na splitskim Gripama. Podsjetnik, u prvom dijelu, 13. prosinca 2019. godine, Square je u Gospinom polju s 5:1 dobio Universitas.

U doigravanju za prvaka, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu, odlučuje jedna utakmica, i to se igra na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu. Parovi četvrtfinala su: prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog, te četvrti protiv petog. Tu je svaka utakmica biti ili ne biti. Nema popravnog. Da, ovogodišnja Prva hrvatska malonogometna liga je baš super, super zanimljiva!

image
Antonio Sekulić s Olmissumom gostuje u Zagrebu kod Alumnusa, dok će Josip Nebergoj sa Squareom u Split kod Universitasa - zadnje kolo odlučuje hoće li Olmissum biti broj jedan ili dva u doigravanju za prvaka, a Square treći, četvrti ili peti foto: Božidar Vukičević / CROPIX


SEMAFOR PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE
Raspored posljednjeg 18. kola ligaškog dijela, petak, 3. srpnja, svi u 20 sati, Sesvete:
 Alumnus – Olmissum, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Split, Vrgorac: Vrgorac – Crnica, Zagreb: Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka, Split: Universitas – Square.

Poredak: 1. Olmissum 36 bodova, 2. Novo vrijeme Apfel 35 bodova, 3. Crnica 30 bodova, 4. Futsal Dinamo 29 bodova, 5. Square 28 bodova, 6. Uspinjača Gimka 23 boda, 6. Vrgorac 20 bodova, 8. Alumnus Sesvete 16 bodova, 9. AFC Universitas 13 bodova, 10. Split 10 bodova.
18. travanj 2024 16:22