StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

VELIKA TUGA OMBLE U GOSPINOM POLJU Drago Gabrić 33 sekunde prije kraja rastužio momčad Antonia Pjevića, te spasio Bačvice

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2021. - 22:06

Jurila je Ombla u Gospinom polju zaostatak iz prve utakmice u kojoj je prošle nedjelje izgubila s 3:1 u Splitu od Bačvica. Vodila u uzvratnoj utakmici sa 4:0, ali na krau nije uspjela slaviti. Bačvice su s dva pogotka u samoj završnici utakmice izjednačili ukupan rezultat, a zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima izbjegle posljednja četiri mjesta na drugoligaškom jugu. Stoji, kako će na kraju sezone najmanje dva kluba ispasti iz južne skupine Druge hrvatske lige, a u najgorem slučaju čak pet, međutim, kako je u Prvoj hrvatskoj ligi situacija takva da je Osijek Kelme posljednji, teško će se dogoditi taj najgori scenarij, a kad je tako, Bačvice mogu odahnuti, a Omblu čeka neizvjesnost...

Ombla će nadalje razigravati za poredak od 11. do 14. mjesta. Mora dobiti idući krug jer će završiti na posljednja dva mjesta, a tad nema spasa. U najboljem slučaju na kraju može biti jedanaesta, a tad se ne smije dogoditi da ispadaju četiri kluba. 

Hrvoje Bogdanović je u uzvratu prvi pogodio, i to nakon 4 minute i 33 sekunde igre. Bačvicama je igrao i taj rezultat, a kad je Ivo Vlahušić pogodio u 9. minuti za 2:0, tad je Ombla imala prolaz zahvaljujući pogotku u gostima. Potom je u glavnoj ulozi bio Matija Zore, vratar Omble. Dvije njegove velike obrane, prva u 10., a druga u 12. minuti. Pritiskali su gosti, pogodak ih je vraćao u prednost. Ali, što oni nisu uspjeli, jest do kraja poluvremena još jednom domaćin, i to Mateo Vodopić. Nakon toga je gostima trebao jedan pogodak da izjednače ukupan rezultat.

image
Gooooooooool - Antonio Pjević, trener Omble slavi pogodak protiv Bačvica foto: Tonči Vlašić

U 27. minuti samo jedan pogodak u mrežu Omble više im nije bio dovoljan jer je Dominik Gustin nakon odličnog dodavanja Lea Bogdanovića zakucao za 4:0. Ipak, nije bilo mira u Gospinom polju. Bačvice su zadnjih pet minuta zaigrale na sve ili ništa, te uspjele postići prvi pogodak četiri minute prije kraja. Još jedan pogodak u mreži domaćina donosio im je uspjeh. Imali su dvije minute i 13 sekundi udarac s deset metara nakon šestog akumuliranog prekršaja domaćih, ali Luka Jurić nije poslao loptu u okvir gola. Zatim je Toni Matulić bio sam pred vratima Omble, ali je sjajan Zore. Gađala je Ombla dva puta iz svoje polovice praza gol Bačvica, ali nije uspjela. Točno 33 sekundi prije kraja novi napad gostiju, Drago Gabrić postiže drugi pogodak za Bačvice, te odvodi splitski sastav u mirne vode.

image
Ombla - Bačvice foto: Tonči Vlašić
image
Suci utakmice Ombla - Bačvice - Ivan Šalinović i Zdravko Kuran foto: Tonči Vlašić
image
Robert Hausvička je bio u ulozi trećeg suca foto: Tonči Vlašić

DRUGA UTAKMICA RAZIGRAVANJA ZA POREDAK OD 7. DO 14. MJESTA

Ombla - Bačvice 4:2 /ukupno 6:6, Bačvice idu dalje zbog više golova u gostima

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Bez gledatelja. Suci: Zdravko Kuran i Ivan Šalinović (obojica iz Metkovića), treći sudac: Robert hausvička (Dubrovnik), delegat: Mato Kalafatović (Dubrovnik).

Strijelci: 1:0 H. Bogdanović (5), 2:0 Ivo Vlahušić (9), 3:0 Vodopić (17), 4:0 Gustin (27), 4:1 Soče (36), 4:2 Gabrić (40)

OMBLA: Matija Zore, Antonio Drašković, Ivo Vlahušić, Pero Ševo, Hrvoje Bogdanović, Marko Ilić, Marin Zvono, Antonio Noković, Leo Bogdanović, Dominik Gustin, Borna Tikvica, Andro Drašković, Mateo Vodopić. Trener: Antonio Pjević.

BAČVICE: Josip Sirić, Toni Matulić, Jure Gale, Luka Jurić, Marijan Imeri, Dino Plazibat, Drago Gabrić, Ante Sočo.

image
Ombla - Bačvice foto: Tonči Vlašić

Ombla će razigravati za poredak od 11. do 14. mjesta s Kninom. Prva u gostima, uzvrat u Gospinom polju. Bude li uspješna igrat će na kraju za jedanaesto mjesto...

12. lipanj 2024 23:33