StoryEditorOCM
OstaloVELIKI USPJEH!

Uzvratila je brončanoj za poraz u zagrebačkoj Areni, sedam dana poslije slavi Iva Oberan. Prvi put je na postolju Grand Slama!

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2024. - 14:30

Savite Russo je prije sedam dana dobila Ivu Oberan u zagrebačkoj Areni, te na kraju talijanska reprezentativka osvojila broncu na Europskom seniorskom prvenstvu, a našu reprezentativku bacila u očaj. Baš je bila razočarana nakon poraza. Nije to krila. Danas su opet bile suparnice na tatamiju, sad u borbi za broncu na Grand Slam turniru u Dushanbeu, u Tadžikistanu.

Ovaj put je uspješnija bila judašica Župe dubrovačke, koja je tako, sa četiri pobjede u pet borbi, izborila broncu, svoju prvu medalju u karijeri na Grand Slam turnirima na kojima je četvrti put nastupila u borbi za medalju. Prethodna tri puta nije uspjela, bila je peta. Sad jest. Iva Oberan je na postolju kategorije do 63 kilograma, najbrojnije ženske kategorije u Tadžikistanu (31 judašica).

Pamtit će se kako je Iva u repasažu dobila drugu nositeljicu Grand Slam turnira u Dushanbeu, 15. sa svjetske rang liste, Meksikanku Prisciu Awiti Alcatraz.

Čestitke idu i šefu struke Judo kluba Dubrovnik 1966., Mateu Semizu, koji je trenira Ivu u zadnje vrijeme, gotovo četiri godine. Ovim uspjehom Iva je opet na mjestima koja donose nastup na Olimpijskim igrama u Parizu!

image

Mateo Semiz i Iva Oberan

25. svibanj 2024 00:26