StoryEditorOCM
OstaloDU MOTION

Utrka zidinama i dječje utrke u objektivu Mihaela Barišića: Australka oborila rekord, Darija ovaj put bez Ivice, ali s ‘milijun‘ pomagača

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2023. - 12:16

Njemačka, Irska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija, SAD, Velika Britanija, Mađarska, Poljska, Hrvatska… Ima li natjecatelja iz još koje države u utrci zidinama? Ima!

Belgija, Slovenija, Nizozemska, Danska, Italija, Austrija, Guernsey, Brazil, Norveška, Japan, Singapur i Australija. Kad se zbrojilo, ukupno dvadeset i dvije države su imale svog predstavnika u prvom od ukupno četiri čina Dubrovačkih dana trčanja.

Europa, Sjeverna i Južna Amerika, Azija i Australija. Nedostajao je samo predstavnik Afrike…

Davorin Krešić iz Župe dubrovačke je pobjednik utrke zidinama. Australka Danielle Sansonetti zlatna u ženskoj konkurenciji.

- Oborila je rekord utrke. Najbrža žena. Novi rekord iznosi 13 minuta i 26 sekundi – istaknula je Darija Žanetić, voditeljica programa.

image

Direktor Du Motiona Alen Bošković i Australka Danielle Sansonetti 

Mihael Barisic/Cropix

Ukupno 107 ‘sretnika‘ je trčalo utrku zidinama. Medalja je za svakog. Tako je to na svakoj pravoj trkačkoj priredbi, a Du Motion je baš takva priredba, koja se iz prve našla među najboljima. Nagrade, koje je do jučer dobila, to potvrđuju. Ne zaboravlja se kako je i zauzela naslovne stranice mnogih svjetskih trkačkih magazina.

Nakon što je zaključen prvi čin, mogao je ove subote početi drugi. Stradunom su potrčali mališani iz vrtića, nižih razreda osnovnih škola… A te radosti! Naravno, svatko je za uspomenu dobio medalju. Prije toga majicu.

Ivica Puljić je godinama također vodio program, u njegovoj ruci je bio jedan mikrofon, ali unatoč tome što ga ovaj put nije bilo, Darija nije ostala sama na pozornici. Drugi mikrofon su ‘okupirali‘ mališani. Raspričali se kako im je bilo trčat Stradunom. Uglavnom, i Darija je na trenutak ostala bez posla.

Sutra su preostala dva čina Dubrovačkih dana trčanja. Start je u 9.30 sati. Polumaraton i utrka građana 5K.

31. svibanj 2024 17:02