StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

U KUPU IZGUBILI 4:2 KOD JEANA, A SAD GA SA 4:2 DOBILI U PRVENSTVU Dario Marinović i ekipa trećom ‘tricom‘ u gostima skočili na treće mjesto

Piše Tonči Vlašić
5. siječnja 2021. - 20:57
Dubrovčanin Dario Marinović, 30-godišnji hrvatski reprezentativac i igrač španjolskog prvoligaša Jimbee Cartagena
Dario Marinović je s Jimbee Cartagenom izborio nova tri boda u španjolskom prvenstvu. Ostvario treću gostujuću pobjedu ove sezone, ukupno devetu u najjačoj ligi svijeta, i to je u svojoj petnaestoj utakmici sezone, inače utakmici 16. kola, slavio sa 4:2 kod Jeana, sastava od kojeg je prije 20-ak dana izgubio na istom mjestu u osmini finala španjolskog Kupa kralja, i to baš sa 4:2.

Jimbee Cartagena je dobila poluvrijeme s 2:0, povela u 29. minuti s 3:0. Domaćin je pogotcima u 32. i 33. minuti stigao na pogodak zaostatka, ali treći pogodak nije postigao. Zato jest Jimbee Cartagena četvrti u posljednjoj minuti za potvrdu pobjede, te je sad treća s 30 bodova. Ima bod manje od vodećeg dvojca s tim što je Levantea odigrao 14 utakmica, jednu manje od Marinovića i ekipe, a Palma Futsal jednu više, 16. Četvrti je Movistar Inter s 28 bodova iz 14 utakmica, peta Barcelona ima 23 boda iz 16 utakmica... Ukupno je 18 klubova u ligi. Osam najboljih će u doigravanje za prvaka.

Marinović nije pogađao protiv Jeana u utakmici 16. kola. Sa 6 pogodaka ove sezone treći je strijelac momčadi. Uspješniji su s pogotkom više – sedam – Španjolac Andresito i Brazilac Lucao. Potonji je igrač koji je nastupao proteke dvije sezone za Novo vrijeme Apfel u Prvoj hrvatskoj ligi.

Jimbee Cartagena novi nastup ima za 11 dana, 17. siječnja ugostit će Real Betis, koji je deveti u prvenstvu s 19 bodova iz 15 utakmica.
18. travanj 2024 09:39